Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα εκλογική συνεργασία για το Ποτάμι – Συμπράττει με την «Ευρώπη – Οικολογία»

Νέα εκλογική συνεργασία για το Ποτάμι – Συμπράττει με την «Ευρώπη – Οικολογία»
Η συνεργασία με το «Ποτάμι» δεν είναι σημερινή και δεν είναι ευκαιριακή, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Ευρώπη - Οικολογία»
Τη συνεργασία με το Ποτάμι, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το πολιτικό κίνημα «Ευρώπη – Οικολογία».
Η συνεργασία με το «Ποτάμι» δεν είναι σημερινή και δεν είναι ευκαιριακή, τονίζει στη σχετική ανακοίνωση η «Ευρώπη – Οικολογία», επισημαίνοντας πως βρέθηκαν μαζί ήδη από την ίδρυση του «Ποταμιού», ενώ συνεργάστηκαν τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές.
Παράλληλα, σημειώνει πως συμμετέχει και στην Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου και στις ομάδες προετοιμασίας των πολιτικών θέσεων του Ποταμιού.
«Κατανοούμε πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για μια αυτόνομη παρουσία ενός Πράσινου κόμματος», τονίζει η «Ευρώπη – Οικολογία», αλλά «πως η κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, απαιτεί τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις».
Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι «μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στην πορεία που θα πάρει η χώρα, γιατί η πολιτική οικολογία έχει να πει πράγματα χρήσιμα και καινοτόμα για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε: για την έξοδο από την κρίση και την κλιματική αλλαγή μεταξύ αυτών.
Επιδιώκουμε συμμαχίες και συνεργασίες για να προωθήσουμε αυτές τις απαραίτητες για τη χώρα θέσεις.
Δεν επιλέγουμε την ασφάλεια της απομόνωσης.
Προτείνουμε στον κόσμο της πολιτικής οικολογίας να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση της αυριανής εικόνας της χώρας μας, να μην αρκεστεί στις διαπιστώσεις και την κριτική.
Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, όμως σε αυτή την καθοριστική στιγμή για τη χώρα οι ιδέες και οι προτάσεις της πολιτικής οικολογίας είναι απαραίτητες.
Και μέσα από τα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού» μπορούν να ενισχυθούν και να προωθηθούν», καταλήγει η «Ευρώπη – Οικολογία»..

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης