Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα εκ του ασφαλούς όπως ο Λαφαζάνης και η Ζωή – Στις 7 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Καμμένος: Θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα εκ του ασφαλούς όπως ο Λαφαζάνης και η Ζωή – Στις 7 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
«Ο σχεδιασμός Schauble θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων καθώς 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία θα έμεναν εδώ
Για άλλη μία φορά ο Πάνος Καμμένος υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στηρίξει τη συμφωνία και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Θα μπορούσα μπορούσα να κάνω τον ήρωα, εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι θα είχαν υπογράψει, όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου)» ανέφερε σε συνέντευξή στο Extra Channel ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.
«Αν υπήρχε προοπτική για την χώρα με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δεν θα είχα αντίρρηση, όμως, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν στήριξαν την Ελλάδα, καθώς η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαιτεί συναλλαγματικές εγγυήσεις.
Συγκεκριμένα, τα 5 δισ. ευρώ, εκ μέρους της Ρωσίας που αποτελούσαν την προκαταβολή για τον αγωγό Hellastream αποσύρθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε και με την Κίνα.
«Η Ρωσία δεν κατέβαλλε την προκαταβολή λόγω Τουρκίας, ωστόσο, από την άποψη του αποτελέσματος, η Ελλάδα θα ήταν εκτεθειμένη.
Οι σχέσεις με την Ρωσία είναι άριστες και αν αρθεί το εμπάργκο η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα κατασκευάζει όπλα «Καλάσνικοφ».
Για το σχέδιο Schaeuble ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν αφορούσε το να κληθεί η Ελλάδα να υπογράψει ή όχι μνημόνιο, αλλά να υπογράψει την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την ΕΕ με "χορηγία" ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ και την μετατροπή της ουσιαστικά σε αποθήκη ανθρώπων, καθώς 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία θα έμεναν εδώ».
Ο Καμμένος απέκλεισε τη συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο κόμμα πλην του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι με αυτή τη ΝΔ» ήταν τον ξεκάθαρο σχόλιο του, ενώ για τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι «το κράτος πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει» και εκτίμησε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και το Ποτάμι έχει ξεφουσκώσει».
Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν φάνηκε να ενστερνίζεται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και είπε «ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι 6-7 μονάδες, αλλά ακόμα και 3 μονάδες να είναι η διαφορά και με την είσοδο των ΑΝΕΛ σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας».
Κλείνοντας ο Καμμένος έδωσε το σύνθημα για μία νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είπαν την αλήθεια.
Πήραμε την ευθύνη και συγκρουστήκαμε με την συνείδησή μας και με τους πολίτες που μας στήριξαν.
Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα και με τα 86 δισ. που έρχονται θα ξαναστήσουμε στα πόδια της την χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης