Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η ΝΔ – Να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η ΝΔ – Να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων
Ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος
Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές και ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών δυνάμεων την επομένη της κάλπης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως πρέπει να συνεργαστούν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μετά τις εκλογές.
«Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012.
Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του;
Ευρωπαϊκή δύναμη;
Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ΄ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα.
Άρα τι πρόβλημα έχει;» διερωτήθηκε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έφερε το τρίτο μνημόνιο θα προσπαθήσει σε περίπτωση ήττας να μην μπει σε κυβέρνηση για να το παίξει και πάλι αντιμνημονιακός.
«Γι αυτό πρέπει πάση θυσία να μπει στην μετεκλογική κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα για αυτό που τον περίμενε από τους εταίρους.
«Ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα.
Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος.
Τα έκανε όλα λάθος.
Λάθος η Κωνσταντοπούλου.
Λάθος η εκτίμηση για την επιρροή Ομπάμα.
Επιβάρυνε τη χώρα με τον Βαρουφάκη» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάλεσε τον λαό «να κατανείμει την ψήφο ώστε να υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».
«Κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι το 2015 και το 2016 θα υπάρξει μια σωρευτική ύφεση τουλάχιστον 7% και απώλεια στο ΑΕΠ περίπου 20 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης