Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου
«Το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρίες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα»
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται αυτές τις μέρες η Ζωή Κωσνταντοπούλου για να συμμετάσχει στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, αλλά η σκέψη της είναι στην Ελλάδα και στις επικείμενες εκλογές.
Μίλησε, λοιπόν, για αυτές σε Έλληνες ανταποκριτές αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
«Νομίζω, ότι το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα» ανέφερε με νόημα η πρώην πρόεδρος της Βουλής, αφού οι δημοσκοπήσεις έδειχναν και τότε ντέρμπι, αλλά τελικά το «όχι» επικράτησε με 62%-38% του «ναι».
«Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, αλλά και για να τις μεθερμηνεύουμε» συνέχισε η Κωνσταντοπούλου που για άλλη μία φορά άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι το κόμμα που ενέπνευσε την διεκδίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου που ανέλαβε αυτό το έργο.
Δεύτερο, δυστυχώς, αυτό το ίδιο επιτελείο ανέλαβε και την ευθύνη των εκλογών με υπερεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να εκκαθαρίσει από την Βουλή όλους και όλες όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην μνημονιακή λαίλαπα και τον εκβιασμό.
Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο είναι να μην παραιτηθεί η κοινωνία, το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ότι η ελπίδα κρατιέται ζωντανή, όταν εκείνοι που την υπηρετούν ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται σε όλα τα πεδία».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέπτυξε και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πρόσφατα.
«Το μήνυμα, που αποτελεί πηγή εμψύχωσης, είναι ότι παρ’ όλη την λυσσαλέα προσπάθεια διαστρέβλωσης του πολιτικού λόγου και της πολιτικής θέσης και της τοποθέτησης εκείνων των προσώπων που ενοχλούν, ο λαός και η κοινωνία και ειδικά η νέα γενιά καταλαβαίνουν καθαρότερα από ποτέ τι συμβαίνει και αντιλαμβάνονται τη σημασία της συμμετοχής τους και της διεκδίκησης να έχουν λόγο για τη ζωή τους.
Ήταν πολύ ενθαρρυντικά και πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, ειδικά από τη νέα γενιά, η οποία δεν απελπίζεται, ενεργοποιείται και ξέρει πολύ καλά ότι το νέο δεν είναι η περιτυλιγμένη με νεανικό αμπαλάζ παρουσία, το νέο είναι το πραγματικά ριζοσπαστικό, αυτό που πρεσβεύει και την αντίσταση και την αξιοπρέπεια και την διεκδίκηση μιας αξιοβίωτης ζωής που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης