Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Προγραμματικά αδύνατος και πολιτικά μη βιώσιμος ο μεγάλος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Προγραμματικά αδύνατος και πολιτικά μη βιώσιμος ο μεγάλος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ είναι στον αντίποδα όλων των τομών που προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι δεν θα ήταν βιώσιμος πολιτικά ο μεγάλος συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ διατύπωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γ. Σταθάκης.
Ερωτηθείς για το εάν ο συνασπισμός των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μπορεί να αποτελέσει τη λύση, ο κ.Σταθάκης απάντησε αρνητικά.
«Νομίζω ότι η απάντηση είναι αρνητική διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές με δύο δεδομένα.
Το ένα είναι ότι υπάρχει το πλαίσιο του μνημονίου.
Όμως οι μεγάλες διαφορές προκύπτουν από το δεύτερο στοιχείο που αφορά τις εξελίξεις και είναι οι μεγάλες τομές στην ελληνική διοίκηση, στο κοινωνικό κράτος, οι μεγάλες τομές που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο στόχος του στην επόμενη 4ετία, να διορθωθούν δηλαδή οι παθογένειες που είχε η ελληνική διοίκηση και η ελληνική οικονομία τα χρόνια πριν από την κρίση», υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταθάκης.
«Αυτό το δεύτερο στοιχείο καθιστά εκ των πραγμάτων ασυμβίβαστο την ιδέα μιας σύμπραξης, στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού, με μια πολιτική δύναμη της οποίας ο προγραμματικός λόγος είναι ακριβώς στον αντίποδα όλων αυτών των τομών τις οποίες προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν ένας τέτοιος συνασπισμός προγραμματικά καθίσταται αδύνατος και ταυτόχρονα θα προσέθετα κι έναν επιπρόσθετο λόγο ότι θεωρώ ότι θα ήταν πολιτικά μη βιώσιμος» τόνισε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης