Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος ανήκει στον λαό - Δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές

Κωνσταντοπούλου: Το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος ανήκει στον λαό - Δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «παραιτηθείς πρωθυπουργός», σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου 
Ο χρόνος είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Χρειάστηκε 75 λεπτά για να διατυπώσει η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους επτά μήνες.
Δεν χαρίστηκε σε κανέναν και έκανε λόγο για σκοτεινή περίοδο που λειτούργησε σε βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.
Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στον πρώτο όροφο, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες που ήθελαν να ακούσουν δια ζώσης τα επιχειρήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.
Στην αίθουσα που θα μιλούσε η κυρία Κωνσταντοπούλου αναρτήθηκε πανό με κόκκινα γράμματα που έλεγε «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».
Λίγα λεπτά αργότερα σηκώθηκε ένα άλλο πανό που έλεγε «ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ», με μαύρα γράμματα και συνέχιζε γράφοντας «ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΊΑΣ», με κόκκινα γράμματα.
Το πανό κρατούσαν δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο κανάλι της Βουλής και των οποίων τις συμβάσεις δεν ανανέωση η απερχόμενη Πρόεδρος.
Η παρουσία τους δεν ενόχλησε καθόλου την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφθασε στην αίθουσα με 45 λεπτά καθυστέρηση, ενώ η πρόσκληση έλεγε ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα.
Η ομιλία της ΠτΒ κράτησε 75 λεπτά και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις.
Από την αρχή μέχρι το τέλος ο λόγος της περιείχε αρκετές «μαχαιριές» για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέκυψε στους δανειστές, ενώ αρνήθηκε τους παλιούς συντρόφους του.
Η κα Κωνσταντοπούλου όταν έκανε αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πάντα χρησιμοποιούσε την έκφραση «παραιτηθείς πρωθυπουργός».
Όσον αφορά στην επιλογή των εθνικών εκλογών, ανέφερε ότι πρόκειται για αιφνιδιασμό του ελληνικού λαού, αλλά και για αυτούς που ήθελαν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.
Αυτές οι εκλογές δεν θα αναδείξουν τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού αλλά αυτούς που θα τοποθετηθούν ψηλά στην εκλογική λίστα.
Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός σε αυτήν την αναμέτρηση δεν μπορεί να εκλέξει τους βουλευτές που θεωρεί ικανούς να τον εκπροσωπήσουν.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε τη δική της απάντηση στο επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση.
Είναι ψέμα, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και κατέθεσε τα δικά της επιχειρήματα.
Ανάμεσα σε αυτά ήταν ότι στις 25 Φεβρουαρίου κατέθεσε προτάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως και τον Ιούνιο του 2014 είχε καταθέσει προτάσεις και σχέδιο στον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για το πώς θα προχωρούσαν στην κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.
Αναφέρθηκε στο κλίμα πίεσης που της ασκούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Φίλης.
Έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση εναντίον της από στελέχη του κόμματος, ενώ η ίδια υπερασπίζονταν το πρόγραμμα .
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους χειρισμούς της Προεδρίας της Δημοκρατίας δηλώνοντας απογοητευμένη, διότι έλαβε αποφάσεις ερήμην της Ελληνικής Βουλής.
Ο περισσότερος χρόνος της ομιλίας της αναλώθηκε σε επιθέσεις στελεχών και συνεργατών του παραιτηθέντος πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο στόχαστρο σε ότι αφορά στην στρατηγική που ακολουθήθηκε στο θέμα του χρέους.
Ακόμη αναφέρθηκε στη δήλωση της Άνγκελας Μέρκελ, που είπε ότι η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.
Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι οι εκλογές, όπως και το δημοψήφισμα, είχαν την έγκριση των δανειστών, ενώ υπογράμμισε ότι η επιλογή των εκλογών έγινε για να παραβιαστεί η λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου του 2015.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης