Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: O λαός μπορεί να επιβάλλει λύσεις στη σωστή κατεύθυνση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στα παλιά κόμματα

Θεοδωράκης: O λαός μπορεί να επιβάλλει λύσεις στη σωστή κατεύθυνση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στα παλιά κόμματα
«Τα παλιά κόμματα, και πλέον δικαιούμαστε να συγκαταλέγουμε στα παλιά κόμματα και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει μια κυβερνητική παρουσία γύρω στους επτά μήνες, θέλουν να μεταφέρουν την κουβέντα σε τυπικά ζητήματα και όχι στα πραγματικά προβλήματα», σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη 
Την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει λύσεις στη σωστή κατεύθυνση» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «εμείς θα επιμείνουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προεκλογική μάχη με επίκεντρο τα προβλήματα των Ελλήνων και της κοινωνίας», ενώ υπογράμμισε πως «μπορεί τα προβλήματα να τα έχουν δημιουργήσει αυτοί αλλά εμείς έχουμε τις λύσεις».
Αναλυτικότερα, υποστήριξε ότι «τα παλιά κόμματα, και πλέον δικαιούμαστε να συγκαταλέγουμε στα παλιά κόμματα και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει μια κυβερνητική παρουσία γύρω στους επτά μήνες, θέλουν να μεταφέρουν την κουβέντα σε τυπικά ζητήματα και όχι στα πραγματικά προβλήματα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως «τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, ή μάλλον τα όσα δεν συμβαίνουν, με το Μετρό, είναι μια μεγάλη προσβολή την οποία χρεώνεται το κράτος των Αθηνών».
«Είναι έξω από κάθε λογική», κατέστησε σαφές ο κ. Θεοδωράκης.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη θεατρική επιθεώρηση με όλους τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς που έρχονται και υπόσχονται ότι θα λειτουργήσει άμεσα, την επόμενη μέρα, το Μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Όλες οι υποσχέσεις διαψεύδονται επί του συνόλου τους όπως σας έχω ξαναπεί αρκετές φορές.
Ακούω πάντα με προσοχή το συνετό λόγο του περιφερειάρχη και θα πρέπει να σας αποκαλύψω και κάτι, δεν μιλάμε μόνο προεκλογικά αλλά είμαστε συνεχώς σε επαφή.
Έχουμε αποκτήσει έναν κώδικα επικοινωνίας που επιτρέπει στον έναν να συμβουλεύει τον άλλο και προσπαθούμε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.
Δυστυχώς όμως χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σαν χώρα, κυνηγούσαμε για επτά μήνες την ουρά μας, για να φτάσουμε σε συμφωνία και όλα έχουν πάει πίσω.
Θα πρέπει με μεγάλη προσοχή οι συνετές δυνάμεις της χώρας να βοηθήσουν η μια την άλλη ώστε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε μια νέα παλινδρόμηση.
Δεν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι γιατί νομίζω ότι οι ηγεσίες δεν έχουν αλλάξει μυαλά.
Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει λύσεις στη σωστή κατεύθυνση.
Είμαι αισιόδοξος όμως κάθε φορά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι και σήμερα θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό της πόλης».
Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε ότι θα παραβρεθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς «αγαπάμε πολύ τη Θεσσαλονίκη και νιώθουμε σαν το σπίτι μας».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε πως «με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ανοικτές πόρτες σε όσους έχουν ανοικτά αφτιά.
Και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη αποδείξει με τις συνεχόμενες επισκέψεις του εδώ, ότι τον ενδιαφέρει, στην ουσία και όχι στα λόγια, ν’ ακούσει τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και των συμπολιτών μας.
Τον ενημέρωσα για την κακή πορεία υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, καθώς στο όνομα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει στις Περιφέρειες τα χρήματα για τα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ.
Ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία είμαστε πλέον κοντά στα 40 εκατ. ευρώ που χρωστάει η κυβέρνηση για εργασίες που έχουν εκτελεστεί, με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχουν σταματήσει πολλά έργα, αλλά να κινδυνεύουμε να φτάσουμε την 31η Δεκεμβρίου που είναι η ημέρα λήξης του προγράμματος και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, να τα χρεωθεί εξ ολοκλήρου η χώρα.
Κάτι καταστροφικό.
Τον ενημέρωσα για την τεράστια καθυστέρηση της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), την έλλειψη αναπτυξιακού νόμου στη χώρα μας και τις τραγικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πια επιχειρήσεις και επαγγελματίες της βορείου Ελλάδος, σε σχέση με το κακό οικονομικό κλίμα που έχουμε τους τελευταίες μήνες, ειδικά μετά την επιβολή των capital controls.
Σήμερα, η Ελλάδα χρειάζεται μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερα κίνητρα.
Αντ’ αυτού βλέπουμε περισσότερους φόρους, έλλειψη κινήτρων και capital controls.
Ζητάμε από τον Σταύρο Θεοδωράκη να μας βοηθήσει –στη νέα Βουλή πια- και από όποιον άλλο ρόλο επιφυλάξουν οι Έλληνες πολίτες στο ποτάμι.
Να βοηθήσει και να ενισχύσει τις Περιφέρειες.
Οι περιφέρειες σήμερα είναι στο χείλος του γκρεμού κυριολεκτικά.
Λειτουργούμε με μείωση προϋπολογισμών που έχουν ξεπεράσει το 75%.
Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πια ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις.
Δυστυχώς χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων, όπως και η χώρα μας στο σύνολο της χρειάζεται εθνική συνεννόηση και την βοήθεια όλων των δυνάμεων.
Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, τον ενημέρωσα για το σημαντικό για εμάς, αλλά για κάποιους άλλους ασήμαντο, έργο του Μετρό, όπου οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν εξαιρετικής σημασίας η παρέμβαση της βουλευτίνας του Ποταμιού, της κα. Ταχιάου για το θέμα και να πω ότι ζήτησα από τον Σταύρο να μας βοηθήσει διότι αυτό το σύγχρονο γεφύρι της ‘Άρτας έχει πλέον καταστρέψει επαγγελματίες, οικογένειες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης