Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Κατ’ αρχήν συμφωνία απ’ όλους για το ντιμπέιτ – Θα αποφασίσουν τα γραφεία Τύπου των κομμάτων

Σκουρλέτης: Κατ’ αρχήν συμφωνία απ’ όλους για το ντιμπέιτ – Θα αποφασίσουν τα γραφεία Τύπου των κομμάτων
Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ όσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο, σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης
Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία απ’ όλους για το θέμα του ντιμπέιτ, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς σχετικά.
Στη συνέχεια σημείωσε πως «το θέμα παραπέμπεται πια στα γραφεία Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους», υπό τους οποίους θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη διακομματική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, για πρώτη φορά, με στόχο να αναζητηθούν εκείνοι οι όροι «που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων».
«Θεωρώ ότι και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Ωστόσο, πρόσθεσε, «θέλω όμως να επισημάνω κάτι που μου έκανε πράγματι εντύπωση.
Είναι το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών.
Μου έκανε εντύπωση γιατί η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε υποστηρίζοντας πως «ειλικρινά, ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες».
Ερωτηθείς, δε, σχετικά σχολίασε πως «από τη μία πλευρά βρέθηκαν η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ, απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ όσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης