Τελευταία Νέα
Πολιτική

Xάρης Θεοχάρης στο bankingnews: Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 25,2 δισ. ευρώ στην οικονομία

Xάρης Θεοχάρης στο bankingnews: Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 25,2 δισ. ευρώ στην οικονομία
Η κρίση είναι δική τους, οι λύσεις είναι δικές μας - Αυταρχική και με ροπή προς τον φασισμό η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Υψηλότερα εκλογικά ποσοστά θέλει το Ποτάμι στις επικείμενες εθνικές εκλογές, αναφέρει σε συνέντευξή του στο www.bankingnews.gr o υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.
Το Ποτάμι παλεύει για μία οικονομία που θα μπορεί να αξιοποιήσει τους ανθρώπους με δεξιότητες και ικανότητες και όχι τους κομματικούς φίλους. Η εκλογική μάχη του Ποταμιού είναι η δική τους μάχη για ένα καλύτερο αύριο και πιο δίκαιο αύριο.
Ο κ Χάρης Θεοχάρης είναι καταπέλτης για την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κάνει λόγο για αυταρχική προσωπικότητα που περπατά στο δρόμο του φασισμού.
Όσο για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχάρης την αποτιμά ως οικονομική ζημιά συνολικού ύψους 11,2 δισ. ευρώ στην οικονομία. Ο κ. Θεοχάρης δεν αφήνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι η ψήφος του κυρίαρχου λαού φαλκιδεύεται με το μπόνους των 50 εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή του Ποταμιού κ. Χάρη Θεοχάρη:

Ερώτηση: Το «Ποτάμι»που έχει βάλει τον εκλογικό πήχη και τι θεωρεί επιτυχία;

Χάρης Θεοχάρης: Επιτυχία για το «Ποτάμι» είναι να έχει ένα τέτοιο ποσοστό προφανώς αυξημένο σημαντικά σε σχέση με το τι είχαμε πάρει τον Ιανουάριο του 2015 ώστε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.
Το «Ποτάμι» με ρόλο σταθεροποιητικό αυτούς τους επτά μήνες ήταν ο καταλύτης ο οποίος κράτησε την χώρα στην Ευρωπαϊκή πορεία Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να κάνουμε, διότι ακόμα δεν είμαστε σίγουροι ότι φθάσαμε στο σημείο να είμαστε ασφαλείς και κυρίως ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρώπη και το ευρώ. Συνεπώς θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές.
Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο ευκολότερη θα είναι η δουλειά μας για να συγκρατήσουμε το πολιτικό σύστημα από αυτές τις φυγόκεντρες τάσεις που βλέπουμε.

Ερώτηση: Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος μπορεί να δώσει μεγαλύτερα ποσοστά στα μικρότερα κόμματα ή πιστεύετε ότι θα δημιουργηθεί μια τεχνητή πόλωση έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να συσπειρωθούν στους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς;

Χάρης Θεοχάρης: Το λογικό είναι ότι δεν μπορεί ο ψηφοφόρος για τρίτη φορά μέσα στην χρονιά να πολωθεί και πάλι.
Συνεπώς θα δούμε, σε σχέση τουλάχιστον με τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, το δημοψήφισμα ,τις εκλογές του Ιανουαρίου, λιγότερο βαθμό πόλωσης από τις προηγούμενες.
Αυτό θα ενισχύσει την αποχή, αλλά και αρκετοί ψήφοι θα πάνε προς τα μικρότερα κόμματα.

Ερώτηση: Το «Ποτάμι» έχει δηλώσει με ποιους θα συνεργαστεί μετεκλογικά;

Χάρης Θεοχάρης: Θέλουμε να συνεργαστούμε με μια πλατιά οικουμενική κυβέρνηση που να έχει πάνω από το 51% στην κοινωνία. Όχι στην Βουλή. Ναι, στην κοινωνία, όχι στη Βουλή. Εμείς αυτό λοιπόν που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να φέρουμε όλους τους εταίρους στο τραπέζι, όλα τα κόμματα τα οποία πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Να τους φέρουμε στο τραπέζι, ώστε να υπάρξει αυτή η συνεννόηση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ελληνικός λαός, ο οποίος είναι κυρίαρχος θα επιλέξει τα κόμματα που πιστεύει ότι θα τον εκπροσωπήσουν πιο σωστά στη Βουλή , αλλά ο εκλογικός νόμος παίζει τα δικά του παιχνίδια αφού δίνει το bonus των 50 ευρών, ένα bonus που έχουμε ζητήσει εμείς πρώτοι να καταργηθεί και δεν το έκανε αυτή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΊΖΑ παρά τις εξαγγελίες περί απλής αναλογικής. Ουσιαστικά αναγκάζουν τα μικρότερα κόμματα για να μπορέσουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση να συνεργαστούν υποχρεωτικά με το πρώτο κόμμα.

Ερώτηση: Το «Ποτάμι» από ποια δεξαμενή αντλεί ψηφοφόρους στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση;

Χάρης Θεοχάρης: Εμείς προσελκύουμε όλους όσους πιστεύουν στην δύναμη του Έλληνα, όλους όσους δεν φοβούνται την δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας να σταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δυνάμεις που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους μέσα στην Ευρώπη.
Άρα πιστεύουμε σε όλους όσους είναι Έλληνες και θέλουν την πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας να σταματήσουν να φεύγουν, να μπορούν να έχουν προκοπή εδώ στη χώρα μας, που σημαίνει μια οικονομία της αγορά η οποία να μπορεί να δίνει δουλειές στον άνεργο και από την άλλη ένα δημόσιο ισχυρό που να μπορεί να στηρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Ερώτηση: Το «Ποτάμι» αυτή τη στιγμή θεωρεί ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να βάλει την δική του ατζέντα στην πολιτική προεκλογική εκστρατεία;

Χάρης Θεοχάρης: Νομίζουμε ότι αν δεν βάλουμε εμείς την δική μας ατζέντα, τότε αυτή η προεκλογική ατζέντα θα είναι πολύ φτωχότερη. ΟΙ συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι τέτοιες ώστε ο άκριτος διχαστικός λόγος των προηγούμενων ετών ο οποίος χώριζε τους ανθρώπους σε πατριώτες και μιάσματα, επιτέλους, έγινε φανερή.
Το ψεύτικο δίλλημα μνημόνιο , αντιμνημόνιο είναι ανύπαρκτο στην πραγματικότητα, διότι είδαμε ότι και αυτοί ακριβώς που λέγανε ή στήριζαν την ύπαρξή τους στο αντιμνημόνιο, τελικά το ψήφισαν και νομίζω χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει ένα κόμμα το οποίο το μόνο που μας έχει πει είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε μνημόνια, και τελικά κατέληξε να τα ψηφίσει block χωρίς καμία απώλεια, όλοι οι βουλευτές του κ. Καμμένου.
Ο ίδιος, από εκεί που κατηγορούσε τους άλλους στα τέσσερα, ψήφισε ότι του φέρανε οι διαπραγματευτές.
Συνεπώς αυτή τη στιγμή πρέπει να υπερβούμε αυτά τα ψεύτικα διλήμματα του παρελθόντος, πρέπει να βάλουμε μια διαφορετική ατζέντα.
Η διαφορετική ατζέντα μπαίνει μόνο στο βαθμό που κατανοήσουμε ότι με σκληρή δουλειά αλλά και με φαντασία οι άνθρωποι που είναι πολλοί και δυστυχώς αυτή την περίοδο οι δημιουργικοί Έλληνες είναι αυτοί που είναι στην ανεργία γιατί δεν βρίσκουν δουλειές, γιατί δεν αξιοποιούνται, γιατί οι δεξιότητές τους αποδυναμώνονται όσο περνάει ο καιρός και δεν έχουνε δουλειά.
Αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτούς πρέπει να στηριχτούμε, αυτούς πρέπει να αξιοποιήσουμε και για παράδειγμα στις δημόσιες θέσεις, όχι με την στελέχωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μοίραζε τις θέσεις 11-2 μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να φέρουμε όλες αυτές τις δυνάμεις για να μας δώσουν λύσεις στα προβλήματά του τόπου.

Ερώτηση: Το «Ποτάμι» έχει επικεντρωθεί με τι σύνθημα θα βγει πολιτικά στην προεκλογική περίοδο;

Χάρης Θεοχάρης: Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε εσωτερικά για να καταλήξουμε. Αυτή τη στιγμή το πρώτο μας σύνθημα για την εκκίνηση της καμπάνιας είναι ότι εμείς μπορούμε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πρόσφατη ομιλία είπε....
Η κρίση είναι δική τους, οι λύσεις είναι δικές μας.

Ερώτηση: Κύριε Θεοχάρη ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» έχετε μια καλύτερη εικόνα για την προσωπικότητα της Πρόεδρου της Βουλής.
Τι έχετε να πείτε για την πολιτική σταρ κυρία Κωνσταντοπούλου;

Χάρης Θεοχάρης: Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι αυταρχική και ρέπει προς τον φασισμό.
Ο λόγος για τον οποίο κάνει όλα αυτά, είναι ακριβώς μία εκδήλωση της αυταρχικότητας, του αυταρχισμού της διότι δεν δέχεται καμία άλλη άποψη, χρησιμοποιεί τερτίπια και νομικίστικα επιχειρήματα, όποτε θέλει θυμάται τον κανονισμό το γράμμα του, όποτε θέλει το πνεύμα του, όχι του τι λέει, αλλά μάλλον τι εννοεί και όποτε δεν την συμφέρει ούτε το γράμμα ούτε το πνεύμα, τι συνήθεια, τα ήθη και τα έθιμα και το πώς γινόταν από παλιά.
Συνεπώς η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μια συγκεκριμένη ατζέντα, χρησιμοποιεί για δικό της όφελος, δημόσιους πόρους, όπως το κανάλι της Βουλής, χρησιμοποιεί και το έχει κάνει κανάλι της προεκλογικής της εκστρατείας και συνεπώς με αυτή την έννοια, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την δημοκρατία μας.

Ερώτηση: Μία ερώτηση με την παλιά σας ιδιότητα ως Γενικός Γραμματέας δημοσίων εσόδων. Το φορολογικό σύστημα όπως το γνωρίσατε εσείς είναι στο στάδιο των αλλαγών για να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα. Κάποια στιγμή θα πετύχει το στόχο του; Θα μειώσει την φοροδιαφυγή στην Ελληνική επικράτεια; Ή χρειάζονται και άλλα πράγματα να γίνουν;

Χάρης Θεοχάρης: Αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν στην φορολογική διοίκηση. Και εκεί πέρα οι αλλαγές είναι και γρήγορες αλλά και μακροπρόθεσμες.
Επίσης να υπάρχουν αλλαγές στο πλαίσιο ώστε να γίνει σταθερό, να μην αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, και εδώ έχουμε μια πρόταση που κάνουμε η οποία είναι: Κάθε αρχή του έτους η Κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να λέει τι φορολογικά νομοσχέδια που θα φέρει την χρονιά εκείνη και να μην μπορεί να το παραβεί αλλά και να λέει και τι φορολογικά νομοσχέδια θα φέρει την επόμενη χρονιά με την αίρεση ότι αυτό θα αναθεωρηθεί τον επόμενο χρόνο, δηλαδή κάθε Γενάρη να δίνει ένα ορίζοντα 2 ετών ώστε οι επιχειρήσεις να ξέρουν τι τους έρχεται.
Λοιπόν και με τέτοιου είδους αλλαγές θα μπορέσει να έρθει μια καλύτερη σταθερότητα και στο φορολογικό πλαίσιο. Και τέλος υπάρχουν αλλαγές που είναι δομικές για την Ελληνική κοινωνία.
Η Ελληνική οικονομία για παράδειγμα έχει 2,5 φορές περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες από ότι έχουνε οι άλλες οικονομίες οι αναπτυγμένες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξ ορισμού σε όλες τις οικονομίες μπορούν και φοροδιαφεύγουν περισσότερο από τον μισθωτό. Δεν είναι κάτι.
Που σημαίνει ότι η φοροδιαφυγή εξ αυτού του λόγου θα είναι πάντοτε μεγαλύτερη στη χώρα μας. Αυτό είναι μια διαθρωτική αλλαγή να φτάσουμε στον μέσο όρο των ελευθέρων επαγγελματιών των άλλων χωρών, η οποία δεν μπορεί να λυθεί από την φορολογία. Και η φορολογία μπορεί να συμβάλει, το φορολογικό πλαίσιο.
Αλλά όπως είναι και όλες οι αλλαγές τα Πανεπιστήμια, τι επιστήμονες βγάζουν και όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία οδηγούν σε μια κατεύθυνση. Άρα θέλει 10ετίες για να αλλάξουν αν θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χάρης Θεοχάρης: Προκλήθηκε μεγάλο κόστος στην οικονομία.
Το κόστος μόνο να σας πω της διαφοράς της ύφεσης η οποία περίπου θα κυμανθεί περίπου στο 2,5% ενώ περιμένανε ανάπτυξη για το 2015. Αυτό έλεγαν οι διεθνείς οργανισμοί στο προηγούμενο έτος...
Και τώρα πια συζητάμε μια ύφεση μείον 2%, έως μείον 2,5%.
Μιλάμε για 4,5 με 5 μονάδες του ΑΕΠ ύφεση.
Αυτό είναι 10 δις ευρώ , τα οποία είναι μειωμένα εισοδήματα για τους Έλληνες.
Αυτό είναι μόνο το ένα.
Έχουμε χάσει 11,6 δις από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που έχει τις μετοχές των τραπεζών.
Τα λεφτά των Ελλήνων που μπήκανε στις τράπεζες.
Και αυτό είναι χαμένα λεφτά για τον Ελληνικό λαό. Δηλαδή τα κόστη είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Μόνο στις 30 Ιουνίου ο Ελληνικός λαός έχασε 3,6 δις από τα κέρδη των ειδικών τραπεζών, τα οποία έπρεπε να μας είχαν δοθεί.
Και δεν δόθηκαν διότι άφησε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης τότε και ο κ. Καμμένος το πρόγραμμα να λήξει και να χαθούνε λεφτά.
Όχι δάνεια, όχι δανεικά, 3,6 δισ λεφτά των Ελλήνων.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης