Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της ΕΕ

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η πορεία της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της ΕΕ
Πρέπει να αγωνιστούμε για να καλυφθεί το δημοκρατικό έλλειμμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τη θέση ότι η πορεία της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνας της Ευρωζώνης και στην ΕΕ έχει αποφασιστεί και είναι αδιαπραγμάτευτη διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη 27/8, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η Ελλάδα έχει πάρει την οριστική απόφαση να συνεχίσει, και μάλιστα με τρόπο αδιαπραγμάτευτο, την πορεία της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας το απόγευμα σε φοιτητές της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Σπύρο Φλογαϊτη, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε παράλληλα, πως «αυτή η πορεία επιτρέπει στην Ελλάδα και μέσα από τους νομικούς της αλλά και σε συνεργασία με τους νομικούς των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ να αγωνιστούμε ακριβώς για να βοηθήσουμε, ώστε η Ευρώπη να ξαναγυρίσει σε βασικές αρχές και αξίες, που φαίνονται ξεχασμένες, αλλά επιπλέον για να δημιουργήσουμε κοινούς δημοκρατικούς θεσμούς, κοινό Δίκαιο σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του κοινωνικού κράτους, έτσι ώστε να καλυφθεί το δημοκρατικό έλλειμμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης