Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Καταγγέλλει τον ΠτΔ για ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος

Λαϊκή Ενότητα: Καταγγέλλει τον ΠτΔ για ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού, σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα
Κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας, βάλλει σε νέα ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, καθιστώντας σαφές ότι ο ΠτΔ πρέπει να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και όχι να λειτουργεί ως εντολοδόχος.
Αναλυτικότερα, η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει «ωμή και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος» την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού.
Παράλληλα, τονίζει πως ο κ. Παυλόπουλος δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός, ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου, αλλά έχει καθήκον να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις.
Την ελπίδα ότι ο ΠτΔ δεν θα πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου, εκφράζει καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης