Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε εκ των έσω – Διακύβευμα των εκλογών το θέμα του χρέους

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε εκ των έσω – Διακύβευμα των εκλογών το θέμα του χρέους
Παραμένει στόχος για το ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε εκ των έσω διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
«Είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση και ανετράπη από βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που σχημάτισαν την κυβερνητική πλειοψηφία» ανέφερε μιλώντας στο SBC ο κ.Παππάς.
«Η προσφυγή στις κάλπες είναι απόδειξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «συμβατός με τις πρόνοιες του Συντάγματος και με την πολιτική ηθική η οποία επιτάσσει, ότι εάν χάνεις τη δεδηλωμένη, πρέπει να προσφεύγεις στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσον αφορά τις διερευνητικές εντολές έκανε λόγο για «προσπάθειες μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος» και «προσπάθειες κωλυσιεργίας και δημιουργίας μηδενικών εντυπώσεων».
Όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών, ο κ.Παππάς έθεσε ως κορυφαίο το θέμα του χρέους υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει κάνει σε όλους τους τόνους καθαρό ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, να απομειωθεί».
«Ιδού λοιπόν η επιλογή να αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης τι σημαίνει διαπραγμάτευση για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα θα πάει την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πει είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και δεν χρειαζόμαστε τίποτα.
Ή με μία «φρέσκια» και ισχυρή εντολή θα θέσει το ζήτημα» είπε ο κ.Παππάς.
 Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει και στοιχεία που η κυβέρνηση δεν τα ήθελε, ωστόσο, όπως τόνισε με νόημα, για να είναι κανείς επαναστάτης θα πρέπει να ξέρει πότε θα κάνει τους κατάλληλους συμβιβασμούς και πότε να φτάνει στις κατάλληλες συμφωνίες.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στόχος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει εκτόπισμα και ακτινοβολία στο διεθνές στερέωμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης