Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ο ΠτΔ δεν μπορεί να λειτουργεί ως εντολοδόχος του Μαξίμου - Απαράδεκτες οι εκλογές πριν τις 27/9

Λαφαζάνης: Ο ΠτΔ δεν μπορεί να λειτουργεί ως εντολοδόχος του Μαξίμου - Απαράδεκτες οι εκλογές πριν τις 27/9
Οι διαφορές μας με την Νέα Δημοκρατία είναι αγεφύρωτες, τόνισε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Μεϊμαράκη
Τη θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να λειτουργεί ως εντολοδόχος του Μαξίμου, αλλά ότι ως Πρόεδρος όλων των Ελλήνων οφείλει να προασπίζει τη Δημοκρατία διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρόεδρος της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να δώσει την ευχέρεια στον ελληνικό λαό να εκφραστεί όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένος», πρόσθεσε, ακόμα, τονίζοντας πως «οι εκλογές εξπρές δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επίσπευση των διαδικασιών».
Θα είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να διεξαχθούν εκλογές πριν τις 27 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να διασφαλίσει τις διαδικασίες, που ορίζει το Σύνταγμα.
«Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, συναντήθηκα με τον κ. Μεϊμαράκη, αν και οι διαφορές μας με την Νέα Δημοκρατία είναι αγεφύρωτες», ανέφερε, παράλληλα, ως προς τη συνάντηση, που είχε με τον πρόεδρο τη ΝΔ.
Θέλησα να σεβαστώ τις θεσμικές διαδικασίες, πρόσθεσε, ενώ κατέστησε σαφές πως «παρά τις χαώδεις διαφορές μας, είχα μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Μεϊμαράκη».
Ο κ. Λαφαζάνης γνωστοποίησε, ακόμα, ότι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να ψηφίσουν την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών, ώστε να πάμε με την απλή αναλογική στις εκλογές.
«Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου στην πρότασή μου για τον εκλογικό νόμο», ανέφερε, ακόμα, προσθέτοντας με νόημα, «εκτός κι αν οι 50 έδρες είναι προδιαγραφή του Μνημονίου».
Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε πως «οι διερευνητικές εντολές δεν είναι σόου» και πως ο ίδιος αξιοποίησε την εντολή, που του δόθηκε, για να έρθει σε επαφή με τους φορείς που εκφράζουν την κοινωνία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης