Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία απογοήτευση – Εξευτελισμός ό,τι έγινε με το δημοψήφισμα

Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία απογοήτευση – Εξευτελισμός ό,τι έγινε με το δημοψήφισμα
Θεωρώ ότι έκανα λάθος με τον Τσίπρα – Μία πολιτική δύναμη πρέπει να μιλάει με ειλικρίνεια
Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πράος ως άνθρωπος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μιλήσει με πολύ σκληρή γλώσσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αλαβάνος παραδέχτηκε ότι «θεωρώ ένα λάθος δικό μου τον Τσίπρα» σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, καθώς ήταν εκείνος που τον είχε προτείνει σε νεαρή ηλικία για πρόεδρο του Συνασπισμού.
Παράλληλα, ο έμπειρος πολιτικός καυτηρίασε και τη μεταστροφή – μετάλλαξη που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον «μία μεγάλη απογοήτευση».
Σύμφωνα με τον Αλαβάνο, «μία πολιτική δύναμη πρέπει να μιλάει με ειλικρίνεια και αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά να καταδικάζει τα μνημόνια και μετά να τα ψηφίζει, αλλά και ό,τι έγινε με το δημοψήφισμα είναι ένας εξευτελισμός που δεν πρέπει να συνεχιστεί».
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό λαό και επανέλαβε ότι τα μνημόνια δεν θα δώσουν ποτέ τη λύση.
«Η Ελλάδα βιώνει για εφτά χρόνια την κρίση, το σημερινό μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί θα διαλύσει τη χώρα.
Δεν μπορούμε να βάλουμε πανιά και να πάμε στην Αμερική.
Είμαστε στην Ευρώπη και θα συνεργαζόμαστε με τις χώρες της, αλλά θα πρέπει να απελευθερωθούμε από ορισμένες δεσμεύσεις της ευρωζώνης.
Να βάλουμε σωστούς όρους στη σχέση μας με την Ευρώπη.
Δεν είμαι υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι σαν αυτές του μνημονίου.
Αποδείχτηκε ότι η δημοσιονομικοκεντρική λογική είναι άτεγκτη, δεν γίνεται να υπάρξει μέσα στην ευρωζώνη ένα καλύτερο μνημόνιο».
Τέλος, για τις επικείμενες εκλογές, ο Αλαβάνος είπε ότι γίνονται τώρα «για να μη γίνουν όταν οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ».
Δεν δίστασε, μάλιστα, να κατηγορήσει δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, διότι «χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για την Λαϊκή Ενότητα, όπως "παλαιοκομμουνιστές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης