Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων ζητά η Λαϊκή Ενότητα

Την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων ζητά η Λαϊκή Ενότητα
Οι βουλευτές του κόμματος Λαφαζάνη θεωρούν ότι αυτή η παραχώρηση οδηγεί σε αναπτυξιακό μαρασμό
Την ερώτηση που είχαν κάνει από τις 27 Ιουλίου όταν ακόμα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά αεροδρόμια, επανέλαβαν 20 βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας πλέον.
Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι αν προχωρήσει αυτή η ιδιωτικοποίηση το ελληνικό κράτος θα έχει τετραπλάσια ή, και πενταπλάσια απώλεια εσόδων.
Αντίθετα, αν τα 14 αεροδρόμια παραμείνουν δημόσια, θα έχουν τη δυνατότητα να διπλασιάσουν την επιχειρησιακή ικανότητα και τα κέρδη τους, επομένως και τα δημόσια έσοδα.
Σε διαφορετική περίπτωση ο αναπτυξιακός μαρασμός θα είναι το αποτέλεσμα της παραχώρησης, που οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας επισημαίνουν ότι ουσιαστικά θα γίνει προς το γερμανικό δημόσιο, αφού η Fraport είναι κρατική εταιρία της Φρανκφούρτης.
Προειδοποιούν, λοιπόν, ότι αν ολοκληρωθεί η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, θα γίνει ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης οικονομικού σκανδάλου και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς.
1. Τι προτίθενται να πράξουν για την άμεση ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων;
2. Τι προτίθενται να πράξουν για τη διερεύνηση του πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων;
3. Προτίθενται να αποδώσουν δικαιοσύνη σε μια τέτοια πράξη που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και θέτει σε άμεση επισφάλεια την κοινωνική συνοχή της χώρας και την εθνική της ασφάλεια - κυριαρχία;
4. Πώς δικαιολογούν και τεκμηριώνουν στην παρούσα οικονομική συγκυρία, την πρόθεση της ιδιωτικοποίησης των Αεροδρομίων, από τη στιγμή που θα προκύψουν τεράστιες απώλειες στα δημόσια έσοδα;
Οι βουλευτές που κατέθεσαν την επερώτηση είναι οι ακόλουθοι:
Σαμοΐλης Στέφανος
Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Λίτσα
Γαϊτάνη Ιωάννα
Δελημήτρος Κώστας
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Ιωαννίδης Ηλίας
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κυρίτση Αγλαϊα
Κώτσιας Θωμάς
Λαπαβίτσας Κώστας
Λεουτσάκος Στάθης
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σκούμας Θανάσης
Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρρέα Έλενα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης