Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή θα είναι το τρίτο κόμμα - Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, που αντιστέκεται

Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή θα είναι το τρίτο κόμμα - Εκπροσωπούμε την Ελλάδα, που αντιστέκεται
«Η Χρυσή Αυγή θα δώσει την προεκλογική μάχη, κάτω από αντιξοότητες», τόνισε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος
«Η Χρυσή Αυγή αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, που αντιστέκεται», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου, προσθέτοντας πως αποτελεί «δείγμα πανικού» το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν έλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή.
Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε πως «η Χρυσή Αυγή θα λάβει μέρος με όλες τις δυνάμεις της στις εκλογές και είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει αυτές τις δυνάμεις».
Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διερευνητικών εντολών, σχολιάζοντας πως «η εντολή ανατίθεται στο τρίτο κόμμα και όχι στην τρίτη κοινοβουλευτική ομάδα».
«Σε ένα μη κόμμα δόθηκε η διερευνητική εντολή», υπογράμμισε στη συνέχεια, για να προσθέσει πως «δεν είναι γνωστό αν η ομάδα Λαφαζάνη έχει καταθέσει δήλωση στον Άρειο Πάγο για τον σχηματισμό κόμματος».
«Η Χρυσή Αυγή θα δώσει την μάχη, κάτω από αντιξοότητες», σχολίασε, ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος, τονίζοντας πως είναι ένα κόμμα αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ, του οποίου πολλά μέλη δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν σε πολιτική συγκέντρωση ή να βγουν από τα όρια της Ατιικής.
«Την Παρασκευή 21/8 έκανα μία δήλωση 4 λεπτών και 26 δευτερολέπτων και η κρατική τηλεόραση παρουσίασε μόνο 1 λεπτό και 10''», ανέφερε, ως παράδειγμα, για να ρωτήσει ρητορικά: «πόσο δημοκράτες είναι τα κανάλια της διαπλοκής;».
«Ο λαός θα τιμήσει τον αγώνα μας», εμφανίστηκε βέβαιος ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρωτηθεί «γιατί προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές αφού είχε τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το νέο μνημόνιο;».
Παράλληλα, επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βύθισε τη χώρα στην ανέχεια, με αποκορύφωμα τα παράνομα capital controls».
Ευθύνες επέρριψε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία, όπως υποστήριξε, «παράνομα παρακρατεί τις καταθέσεις των Ελλήνων».
«Είναι παράνομο ο καταθέτης να μην έχει πρόσβαση σε όλες τις καταθέσεις του», διευκρίνισε ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «αστείες» τις κόντρες μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη, καθώς «υπέγραψαν μαζί το νέο Μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται να έχουν κόντρα».
Στόχος της ΝΔ είναι να πολώσει το πολιτικό σκηνικό για να λεηλατήσει τις ψήφους των πολιτών, πρόσθεσε, ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος.
Ως προς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί με δανεικά, ενώ κάλεσε τους κλέφτες να επιστρέψουν τα κλεμμένα.
«Η αλήθεια είναι σκληρή και προκαλεί πόνο ψυχής», τόνισε, «είναι μια χώρα πλούσια, αλλά με κατεστραμμένη οικονομία».
Την εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρξει εθνική παραγωγή διατύπωσε στη συνέχεια ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.
«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και θα πιάσει τους φοροφυγάδες αλλά δεν έκανε τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου για τις εκλογές δεν θα μπορούσε να λείπει και το μεταναστευτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Δεν αρκεί ένα όχι στα μνημόνια», ανέφερε ειδικότερα, «καθώς υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες».
«Δεν φταίει η Ελλάδα για τους πολέμους των Αμερικάνων και των δυτικών στη Μέση Ανατολή.
Ούτε για την Αραβική Άνοιξη», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ πρόσθεσε πως «με τους μετανάστες πρέπει να κάνουμε ό,τι προβλέπει ο ΟΗΕ, να μην τους επιτρέπουμε να έρχονται στην Ελλάδα, όπως έκαναν και τα Σκόπια».
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους αλλοδαπούς να έρχονται στη χώρα ή να τους τοποθετούν σε καταυλισμούς.
Θέλουμε μία Ελλάδα ελεύθερη από τον τοκογλύφο δανειστή, αλλά και από τον αλλοδαπό εισβολέα», κατέστησε σαφές ο κ. Μιχαλολιάκος.
Ακόμα, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή θα επικεντρώσει την προσπάθειά της στο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για μνημόνιο – λαθρομετανάστες.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή λέει ναι στο εθνικό νόμισμα, αλλά «όχι όποτε το θέλουν αυτοί, αλλά όταν η χώρα θα έχει εθνική παραγωγή και δυνατή οικονομία».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του bankingnews.gr, υποστήριξε πως «ο στόχος του διψήφιου ποσοστού για τη Χρυσή Αυγή είναι ρεαλιστικός», ενώ εκτίμησε ότι μετεκλογικά θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή να λαμβάνει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σε δεύτερη ερώτηση του bankingnews.gr, ο κ. Μιχαλολιάκος διευκρίνισε ότι «το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής είναι η καταγγελία του Μνημονίου και του χρέους και στη συνέχεια η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
«Μας πολεμάει ένα ολόκληρο αμαρτωλό σύστημα», υποστήριξε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, καθώς «υπάρχουν δύο κόμματα, η Χρυσή Αυγή και οι άλλοι».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης