Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Μετά τις εκλογές να σχηματιστεί οπωσδήποτε κυβέρνηση – Ακόμα και με ετερόκλητες ομάδες

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Μετά τις εκλογές να σχηματιστεί οπωσδήποτε κυβέρνηση – Ακόμα και με ετερόκλητες ομάδες
Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να σχηματιστεί οπωσδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και με τη συμμετοχή ετερόκλητων ομάδων, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος επισημαίνοντας πως δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές.
«Κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών...
Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό.
Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κ.Χρυσόγονος.
Ερωτηθείς ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια πολιτική ψήφισε και μάλιστα με τη βοήθεια αυτών των κομμάτων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του δεν ψήφισε την ίδια πολιτική.
«Η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά...
Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό.
Αυτά τα κόμματα έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου για την ευθύνη που έχουν ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία...» είπε ο κ.Χρυσόγονος.
Σε ερώτηση τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ίδιο με αυτό του Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως σε αυτήν την περίπτωση «θα υπάρχει, ενδεχομένως, μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων...»
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο...
Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος σε ερώτηση για το αν παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε θετικά.
«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα.
Αν επρόκειτο να αλλάξω κόμμα, θα είχα παραιτηθεί από την έδρα μου και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις.
Δεν τις τήρησε κανείς» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης