Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχωρούν στο κόμμα Λαφαζάνη

Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχωρούν στο κόμμα Λαφαζάνη
Αντιμέτωπη με μπαράζ παραιτήσεων προέδρων, μελών και κομματικών στελεχών Νομαρχιακών Οργανώσεων βρίσκεται η Κουμουνδούρου
Οι τρεις παραιτήσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την πτέρυγα της Αριστερής Πλατφόρμας ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» μίας εσωκομματικής κατάστασης που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα εδώ και ένα μήνα και συγκεκριμένα από την ψήφιση του μνημονίου
Εκτός από την «Λαϊκή Ενότητα», αντιμέτωπη με μπαράζ παραιτήσεων προέδρων, μελών και κομματικών στελεχών Νομαρχιακών Οργανώσεων βρίσκεται η Κουμουνδούρου που καλείται να βάλει φρένο στη…φυγή όσων αποστασιοποιούνται από την συμφωνία και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η παραίτηση 17 μελών τη Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουλίου ήταν μόνο η αρχή» αναφέρει υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος προερχόμενο από την Αριστερή Πλατφόρμα, συμπληρώνοντας πως «ένα μεγάλο μέρος της κομματικής βάσης διαφωνεί με την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ όψιν του το Μαξίμου».
Σε όλες τις περιπτώσεις οι παραιτήσεις συνοδεύονται από επιστολές στις οποίες ασκείται σκληρή κριτική στον Αλεξή Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματος.
«Αυτό το πραξικόπημα όπως χαρακτηρίστηκε, που είναι μια τιμωρητική πράξη απέναντι στην αντίσταση που έχει επιδείξει τα τελευταία πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός, δεν εγκαταστάθηκε μόνο του» αναφέρει για τη συμφωνία στην επιστολή παραίτησής του ο Θανάσης Αναγωνστόπουλος από την Νομαρχιακής Α΄ Αθήνας και συμπληρώνει πως «κάποιοι αποδέχτηκαν να το φέρουν εις πέρας και να κάνουν νόμους τα αποτελέσματά του».
Από την Νομαρχιακή Επιτροπή του Πειραιά ήδη τρία μέλη υπέβαλαν την παραίτησή τους στις 31 Ιουλίου. Οι Κατερίνα Κάντα, Γιώργος Τζαφέρης και Μαρία Χατζησταυράκη στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «μετατροπή του ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός μας σε ΝΑΙ» και κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος για «προδιαγεγραμμένη πορεία μετάλλαξης ενός ελπιδοφόρου εγχειρήματος, πρωτόγνωρου για την χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη , σε μνημονιακό μόρφωμα».
Η Χρυσούλα Ψιμούλη παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής, στις 8 Αυγούστου, όπως και ο Δημήτρης Γιαννούλης από την Νομαρχιακή Νότιας Αθήνας, ο οποίος στην επιστολή του υποστηρίζει πως «ο Σύριζα μεταλλάσσεται και γίνεται κόμμα που φέρνει το 3ο μνημόνιο».
Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας, παραιτήθηκε με επιστολή του στις 22 Ιουλίου, ο Παύλος Δερμενάκης ενώ τέσσερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης, οι Δημήτρης Γκάζης, Βαγγέλης Σπαθάς, Αθηνά Τέσκου και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, στην επιστολή παραίτησής τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η χώρα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο καθεστώς των μνημονίων και της τροϊκανής επιτήρησης, την ίδια στιγμή που είναι βέβαιο πως αργά η γρήγορα θα βρεθούμε ξανά υπό τον εκβιασμό άτακτης χρεοκοπίας και Grexit»,
Ανάλογη εικόνα και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Θεσσαλονίκης όπου παραιτήθηκαν τα μέλη Χριστίνα Δεληχρήστου και Ειρήνη-Αιμιλία Τσέλου η οποία παραιτήθηκε και από μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.
Στην παραίτησή τους αναφέρουν πως «η συμφωνία που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα για τον λαό και την χώρα οδηγεί με βέβαιο τρόπο σε περαιτέρω διάλυση, φτώχεια και αδικία και μετατρέπει το ΣΥΡΙΖΑ σε καθαρά μνημονιακό κόμμα».
Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών και στην Κρήτη καθώς ήδη έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους πέντε μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου, επτά μέλη της Νομαρχιακής Ρεθύμνου και δύο μέλη από την Νομαρχιακή Χανίων.
Το μέλος της Νομναρχιακής Χανίων Ρούλα Μουτσέλου στην επιστολή παραίτησης κατηγορεί τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «δεν βρέθηκε ξαφνικά μέσα στην αίθουσα της Συνόδου στις 12 Ιούλη.
Ο Ντάισεμπλουμ το έλεγε από τις 30 Γενάρη ότι οι επιλογές είναι «Μνημόνιο ή κλειστές τράπεζες» και συμπληρώνει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι η χώρα δεν έχει άλλο μέλλον παρά να είναι Γερμανική αποικία».
Στην πλατεία Κουμουνδούρου έχουν φθάσει παραιτήσεις στελεχών από την Πελοπόννησο, τη Φωκίδα, όπου αποχώρησαν δώδεκα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, την Καλαμάτα, τις Κυκλάδες όπου παραιτήθηκε ο δύο φορές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάυλος Χρυσαφίσδης καθώς και έξι μέλη της Ο.Μ. Πάρου-Αντιπάρου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν φαίνεται να προβληματίζονται από το μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών καθώς όπως εκτιμούν πρόκειται για στελέχη από τον στενό αριστερό πύρινα του κόμματος και όχι από τον πλειοψηφικό ισχυρό κοινωνικό.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 07:12 22 Αυγούστου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης