Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Εκλογές το συντομότερο δυνατό με σεβασμό στο Σύνταγμα

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Εκλογές το συντομότερο δυνατό με σεβασμό στο Σύνταγμα
Το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, έχει σχέδιο τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έβαλε κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε εκλογές διαλυμένη.
«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό με σεβασμό στις επιταγές του Συντάγματος» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως Το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, έχει σχέδιο και τους ανθρώπους να το κάνει.
Ο κ.Θεοδωράκης επιτέθηκε στον κ.Τσίπρα υποστηρίζοντας πως μπορούσε να κυβερνήσει από τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν την ανοχή τους ενώ τόνισε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν με ένα νέο εκλογικό νόμο, με μικρότερες περιφέρειες και χωρίς το bonus των 50 εδρών.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι συνεχείς οι προσπάθειες του κόμματος του για μια κυβέρνηση συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει τόσα προβλήματα που δεν φτάνει η κυβέρνηση ενός κόμματος.
«Οι νέες δυνάμεις να εκφραστούν μέσα από το Ποτάμι» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως «Το Ποτάμι μπορεί να γίνει εγγυητής μιας κυβέρνησης που να θέλει να λύνει προβλήματα».
«Ο λαός θα αποφασίσει ποια κόμματα και με ποια σειρά θα μπουν στη Βουλή» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι την επομένη των εκλογών, θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη

«Θέλω να κάνω τρεις επισημάνσεις πριν ακούσω τα ερωτήματα σας.
Πρώτη επισήμανση: Ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν στον κ. Τσίπρα την δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους και στη βουλή να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και αυτά που εξασφαλίζουν το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Δεύτερη επισήμανση: Θα έπρεπε αυτές οι εκλογές να γίνουν με έναν νέο εκλογικό νόμο όπως έχουν ζητήσει κατά καιρούς όλα τα κόμματα της αριστεράς.
Θα έπρεπε να έχουμε έναν εκλογικό νόμο με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες έτσι ώστε να περιοριστεί η επιρροή των καναλιών στην επόμενη βουλή και βέβαια χωρίς αυτό το κραυγαλέο, εξωπραγματικό μπόνους των 50 εδρών που υπάρχει ο κίνδυνος, για άλλη μία φορά, ένα κόμμα να πάρει 20% και να του χαρίσουμε το 1/6 της βουλής.
Τρίτη επισήμανση είναι ότι η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές, άδεια ταμεία και θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ώστε να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα της χώρας.
Το Ποτάμι λέει εκλογές το συντομότερο δυνατόν αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης