Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Ναι σε εκλογές, δεν θα πλήξουν την οικονομία – Θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές

Φλαμπουράρης: Ναι σε εκλογές, δεν θα πλήξουν την οικονομία – Θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές
Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας
Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, εφόσον η κυβέρνηση δεν καταφέρει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος υποστήριξε πως οι εκλογές δεν θα προκαλέσουν πλήγμα στην οικονομία.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε – αναφερόμενος στη στάση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας – ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών».
«Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση.
Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές.
Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162» υπογράμμισε ο κ.Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι «δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση».
Κληθείς να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης» ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ.
Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται ιερά και τα όσια της παράταξής του».
«Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να μπει στη Βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος διεμήνυσε πως όσοι καταψηφίσουν την κυβέρνηση, δεν μπορεί και να είναι υποψήφιοι με την κυβέρνηση που καταψήφισαν.
Ως προς τη στρατηγική που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ.Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι «σε δύο θέματα κάναμε εκτιμήσεις που πέσαμε έξω».
«Το ένα είναι ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαϊκή ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αντισταθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Φλαμπουράρης.
Όσον αφορά τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι με τη στάση της στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» ενώ πρόσθεσε ότι «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής».
Μάλιστα ο κ.Φλαμπουράρης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι «δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση».
«Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες» υποστήριξε ο κ.Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου» προσθέτοντας ότι «οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης