Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Τετάρτη 19/8 ψηφίζουν Γερμανία και Ολλανδία για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας – Τεστ για τη Merkel

Την Τετάρτη 19/8 ψηφίζουν Γερμανία και Ολλανδία για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας – Τεστ για τη Merkel
Αν και το πακέτο θα εγκριθεί, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των βουλευτών του κόμματος της καγκελαρίου Merkel
Την ερχόμενη Τετάρτη 19 Αυγούστου θα συνέλθουν τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και της Γερμανίας προκειμένου να ψηφίσουν για το εάν εγκρίνουν ή όχι το νέο – τρίτο – χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας αναφέρεται πως η συνεδρίαση θα αρχίσει το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ολλανδία είχε τηρήσει σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό της Ελλάδας και στη συζήτηση της Τετάρτης η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mark Rutte θα βρεθεί αντιμέτωπη με έντονες αντιρρήσεις για πρόσθετα δάνεια.
Λίγες ώρες νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αν και η Bundestag εκτιμάται ότι θα εγκρίνει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εν λόγω ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, καθώς 65 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν αρνηθεί τον Ιούλιο να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Η πιθανότητα να υπάρξουν νέες αντιδράσεις είναι μεγάλη, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που έθεταν ως όρο πολλοί βουλευτές.
Κατευναστικά πάντως αναμένεται να λειτουργήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος καλωσόρισε τη συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς.
«Τώρα η Ελλάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για μια νέα πορεία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Schaeuble μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης