Τελευταία Νέα
Πολιτική

H Merkel αναμένει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα - Θα ασκήσει πιέσεις στο Ταμείο

H Merkel αναμένει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα - Θα ασκήσει πιέσεις στο Ταμείο
"Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κα Lagarde θα γίνει πραγματικότητα" ανέφερε η Merkel
Τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας δήλωσε ότι περιμένει η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel,  τονίζοντας μάλιστα ότι η επικεφαλής του θεσμού Ch. Lagarde έχει υποσχεθεί να ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση αυτή στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Όπως ανέφερε η κ. Μerkel στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, «το ΔΝΤ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις.
Υποστηρίζει», εννοώντας τη συμφωνία για την Ελλάδα.
«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κα Lagarde θα γίνει πραγματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, η ίδια απέκλεισε ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
Δήλωσε μάλιστα πως υπάρχουν άλλοι τρόποι για να υπάρξει χαλάρωση, με την παράταση των ωριμάνσεων του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων.
Περαιτέρω, η ίδια σημείωσε ότι «η κρίση του ευρώ έχει ήδη διαρκέσει πάρα πολύ», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο βρέθηκε απομονωμένο ή ότι επιθυμεί μια «γερμανική Ευρώπη».
Κάνοντας αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η Αθήνα «βλέπει τώρα ότι η χώρα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της μόνο εάν πραγματικά μεταρρυθμιστεί».
Όπως είπε, οι εταίροι της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν «εάν συνεχίζεται η ένταση αυτής της δουλειάς», ενώ σημείωσε πως χρειάζονται επιπλέον μέτρα «αν θέλουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».
Πάντως, ενόψει πάντως της έκτακτης συνεδρίασης του γερμανικού Κοινοβουλίου την Τετάρτη , προκειμένου να εγκριθεί το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, η καγκελάριος δήλωσε ότι θα εργαστεί για να πείσει τους βουλευτές για την ορθότητα της θέσης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης