Τελευταία Νέα
Πολιτική

La Repubblica: Η Γερμανία έχει πάλι το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση - Γνωρίζει ότι ο Τσίπρας έχασε τη «δεδηλωμένη»

La Repubblica: Η Γερμανία έχει πάλι το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση - Γνωρίζει ότι ο Τσίπρας έχασε τη «δεδηλωμένη»
Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την κυβέρνησή του, επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα
Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το πράσινο φως από το Κοινοβούλιο για τη συμφωνία με τους πιστωτές για το τρίτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά χάνει την κυβέρνησή του: ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Με αυτά τα λόγια ανοίγει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica το κύριο άρθρο της για το ελληνικό ζήτημα, στο οποίο επισημαίνει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέρρευσε μπροστά σε ένα αβέβαιο ακόμα πολιτικό μέλλον για τη χώρα.
Η εφημερίδα αναφέρεται και στο γεγονός ότι ήταν πολλοί οι διαφωνούντες βουλευτές από τον κυβερνητικό συνασπισμό και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αναλάβει δράση.
Η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Eurogroup το οποίο θα συνέλθει το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
Η τελευταία λέξη εναπόκειται στα κοινοβούλια, επισημαίνει η La Repubblica ενώ αναφέρεται και στο εμπόδιο της Γερμανίας, η οποία εξακολουθεί να επιμένει σε ένα «δάνειο - γέφυρα».
Οι Γερμανοί θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση στη διαπραγμάτευση από τώρα και στο εξής με δεδομένο ότι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον χωρίζεται σε δύο μέρη, αυτούς που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και αυτούς που αντιτίθενται στο νέο μνημόνιο.
Χωρίς συμφωνία στην Ευρώπη θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για ένα δάνειο γέφυρα ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του μετά τις 20 Αυγούστου, όταν θα έχει εξοφλήσει τη δόση της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης