Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστάτωση στη Βουλή για τις τροπολογίες της «τελευταίας στιγμής» - Βουλευτές ζητούν την άμεση απόσυρσή τους

Αναστάτωση στη Βουλή για τις τροπολογίες της «τελευταίας στιγμής» - Βουλευτές ζητούν την άμεση απόσυρσή τους
«Μας ζητούν να αποφασίσουμε για τόσο σημαντικά θέματα, όπως οι συντάξεις και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια» ανέφερε ο κ. Πετράκος
Αναστάτωση προκλήθηκε στη Βουλή για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν πραγματικά την «τελευταία στιγμή», με πολλούς από τους βουλευτές, που συμμετέχουν στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, να ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.
Αναλυτικότερα, ο κ. Θανάσης Πετράκος ήταν ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να αποσυρθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή.

«Μας ζητούν να αποφασίσουμε για τόσο σημαντικά θέματα όπως οι συντάξεις και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια» ανέφερε ο Πετράκος και πρόσθεσε πως «πρέπει άμεσα να αποσυρθούν οι τροπολογίες, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».
Ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, υποστήριξε από την πλευρά του ότι «οι τροπολογίες εντάσσονται στις δεσμεύσεις και στο νομοσχέδιο όπως έχουν κατατεθεί και παρακαλώ να συζητηθούν στην ολομέλεια».
Παρέμβαση έκανε και ο Αλέξης Μητρόπουλος που προειδοποίησε ότι σε μία τροπολογία (σελ. 47) «προβλέπεται η καταβύθιση των χαμηλών συντάξεων και δεν πρέπει να περάσει».
Επιφυλάξεις σχετικά με τις τροπολογίες διατύπωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κεγκέρογλου και Κουτσούκος.
Ο πρώτος ζήτησε την απόσυρσή τους γιατί θα επισύρουν σειρά δικαστικών προσφυγών και αποφάσεων και ο δεύτερος να μη συνεχιστεί η συγκεκριμένη συζήτηση στις επιτροπές γιατί δεν θα τελειώσουν ποτέ.
Με τη θέση Κεγκέρογλου, σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές που θα ακολουθήσουν πιθανή ένταξη αυτών των τροπολογιών στο νομοσχέδιο, συντάχθηκε και ο Δημήτρης Στρατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης