Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη που αμείβεται με 125.000 ευρώ το μήνα και "κληρονόμησε" ο Τσακαλώτος

Ο κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη που αμείβεται με 125.000 ευρώ το μήνα και
Ο διορισμός του από τον Γ. Βαρουφάκη ως «ειδικό σύμβουλο σε θέματα διαπραγμάτευσης» έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση
Ο Glenn Kim, ξεκίνησε ως βασικό μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, με μισθό 125 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.
Ο «ταλαντούχος» κορεάτης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, βρίσκεται έως και σήμερα στο υπουργείο καθώς ο Ευκ, Τσακαλώτος τον «κληρονόμησε» αναγκαστικά από τον προκάτοχό του.
Σήμερα ο Κορεάτης σύμβουλος με το βαρύ βιογραφικό, που παρέχει τις πολύτιμες γνώσεις από το Λονδίνο όπου και βρίσκεται, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση 375 χιλιάδες ευρώ καθώς όλο αυτό το διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες χωρίς να έχει αμειφτεί καθώς δεν έχει προβλεφθεί το συγκεκριμένο κονδύλι στον προϋπολογισμό.
Ο διορισμός του από τον πρώην υπουργό Οικονομικό ως «ειδικό σύμβουλο σε θέματα διαπραγμάτευσης» έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση με κυβερνητικούς κύκλους να σχολιάζουν ότι «ο προκάτοχός του Γ. Χουλιαράκης αμειβόταν με μόλις 2,500 ευρώ μηνιαίως».
Ο Kim πάντως έχει στο βιογραφικό του τη συμμετοχή του στην ομάδα που δημιούργησε τον EFSM και εισηγήθηκε τη σύσταση του ESM, ενώ υπήρξε και σύμβουλος του W, Schaeuble στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών.
Το 2012-2014 διετέλεσε σύμβουλος της μικρομεσαίας επενδυτικής τράπεζας Moelis & Company ενώ για περισσότερα από 15 χρόνια φέρεται να εργάστηκε στη Lehman Brothers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης