Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών επιχειρεί να βάλει ο Schaeuble την ώρα που οι δύο πλευρές δηλώνουν κοντά σε συμφωνία

Βόμβα στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών επιχειρεί να βάλει ο Schaeuble την ώρα που οι δύο πλευρές δηλώνουν κοντά σε συμφωνία
Eκπρόσωπος του γερμανού υπουργού διατύπωσε μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild αμφιβολίες για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας
Την πρόθεσή του γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble να ναρκοθετήσει την πιθανότητα συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, την ώρα που και οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να προχωρήσουν στην υπογραφή της, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Real της Κυριακής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού διατύπωσε μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild αμφιβολίες για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Γίνεται όλο πιο πιθανό το ενδεχόμενο χορήγησης δανείου – γέφυρα ύψους 5 δις ευρώ, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τη δόση των 3,5 δις ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου και τους τόκους στο ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει η η Real της Κυριακής, η Αθήνα εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη ότι ακόμη και εάν επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, «ο γερμανός υπουργός θα περιμένει την ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup (το οποίο και ελέγχει) για νέα προαπαιτούμενα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για την επιλογή δανείου – γέφυρας που δεν επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση».
Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι η «ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αφοπλίσει το γερμανό υπουργό εντείνει τις προσπάθειες της για κλείσιμο της συμφωνίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο- αν οι προσπάθειες της για γρήγορη ολοκλήρωση ευοδωθούν- να έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν από το Eurogroup της 14ης Αυγούστου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης