Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης: Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αναχαιτιστεί μέσα στην Τουρκία κι όχι στη θάλασσα

Πανούσης: Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αναχαιτιστεί μέσα στην Τουρκία κι όχι στη θάλασσα
Από την Άνοιξη μέχρι σήμερα, έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες ενώ ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο 
Τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων μεταναστών στη χώρα προτείνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να γίνει αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. «Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, όμως με το μέτρο αυτό δέχονται ελάχιστους» υποστηρίζει.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την Άνοιξη μέχρι σήμερα, έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες ενώ ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μετανάστες.
«Πεντακόσιες χιλιάδες είναι οι δηλωμένοι μετανάστες και άλλοι τόσοι οι παράνομοι. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή» υπογραμμίζει ο υπουργός.
Αναφερόμενος στην ελληνική αστυνομία Γ. Πανούσης υποστηρίζει πως «έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο υποστηρίζοντας ότι οι έλληνες διχάζονται ως προς τη συμπάθεια ή αντιπάθεια προς αυτή.
«Όταν φοβόμαστε, λέμε "πού είναι η Αστυνομία" και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι"».
Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Πανούσης δηλώνει κατηγορηματικά ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει, παρά τις ιδεοληψίες της Αριστεράς».
Την ίδια στιγμή δεν αρνείται ότι η πρόεδρος της Βουλής είναι έντονα συγκρουσιακός άνθρωπος λέγοντας πως «η Ζωή θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω- όποιος το νομίζει όμως αυτό, την πατάει».
Ερωτηθείς αν του αρέσει το υπουργείο, δηλώνει ενθουσιασμένος με όλα, «στον βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος.
Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης