Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Στόχος να διευρυνθούν τα στενά όρια της συμφωνίας με τους δανειστές

Σκουρλέτης: Στόχος να διευρυνθούν τα στενά όρια της συμφωνίας με τους δανειστές
Δεν χωρούν ισοπεδωτικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της φορολογίας, υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Να διευρύνει τα στενά όρια της συμφωνίας με τους δανειστές είναι ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη.
Κατόπιν της συνάντησης εργασίας με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε την ανάγκη «για μια σε βάθος παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να είναι απλά ένα σύνθημα, πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο».
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, όπως ίσως να έγινε σε προηγούμενες εποχές, πολύ πρόσφατες, να αποδεχθούμε τα όρια της συμφωνίας που πάμε να υπογράψουμε. Το αντίθετο.
Θέλουμε να τα διευρύνουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην έννοια της παραγωγικής ανασυγκρότησης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο ζήτημα της φορολογίας επισήμανε ότι με βάση την πραγματικότητα του ελληνικού αγροτικού κόσμου, δεν χωρούν ισοπεδωτικές προσεγγίσεις.
Τόνισε, μάλιστα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνδεθεί η αγροτική παραγωγή με την αγροτική βιομηχανία. Όπως δήλωσε, «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν. Η συμμετοχή του αγροτικού προϊόντος στην οικονομία είναι πολύ μικρή. Δεν μπορεί, παρά να πάει μόνο προς τα πάνω».
«Με μια εντελώς νέα προσέγγιση, σε μια βασανισμένη και πονεμένη ιστορία των συνεταιρισμών στην Ελλάδα, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε μια νέα βάση το συνεταιριστικό κίνημα, για να μπορέσουμε πράγματι να πετύχουμε και αυτό που λέγαμε πολλές φορές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, έτσι ώστε σε λίγα χρόνια να μπορούμε να πούμε ότι η παρουσία αυτής εδώ της κυβέρνησης σηματοδότησε, ταυτίστηκε με μια τομή για τον αγροτικό κόσμο» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης