Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Το ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα καθυστερήσει – Έως τις αρχές του 2016

tags :
Handelsblatt: Το ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα καθυστερήσει – Έως τις αρχές του 2016
Πώς σχολιάζει ο Γερμανικός Τύπος την απόφαση του ΔΝΤ να μη συμμετάσχει σε αυτή τη φάση στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα
Την θέση ότι το ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες, ενδεχομένως έως και τις αρχές του έτους διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κατόπιν της απόφασης του ΔΝΤ να μη συμμετάσχει χρηματοδοτικά σε αυτή τη φάση στο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει πως το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει προς το παρόν στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας και πως με αυτό τον τρόπο θέτει υπό πίεση τους πιστωτές επιμένοντας σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Σημειώνεται πως χθες το ΔΝΤ έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει αρχικά στη διαδικασία προκαταρκτικής συμφωνίας, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμμετάσχει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οι ευρωπαίοι πιστωτές της θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Με αυτό τον τρόπο το Ταμείο προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης ώστε τελικά να συμφωνήσουν σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα κλασσικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως δεν διαφωνεί με την παράταση της ωρίμανσής του και με μια μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης