Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου – Ο Λαφαζάνης έχει επιλέξει τη ρήξη

Γεροβασίλη: Συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου – Ο Λαφαζάνης έχει επιλέξει τη ρήξη
Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι να φθάσουμε όπως χρειάζεται στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Με καλή διάθεση μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου υπογράμμισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real».
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί «μιλούσαν» για δύο πακέτα προαπαιτούμενων, τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας» πρόσθεσε.
Όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει στην ατζέντα κάποια άλλη πρόταση επισήμως αυτή τη στιγμή.
Επίσης, επανέλαβε ότι «υπάρχουν σκληρές γραμμές που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή πορεία και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες - που ευτυχώς φαίνονται πλειοψηφικές - οι οποίες θέλουν η Ελλάδα να βρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι να φθάσουμε όπως χρειάζεται στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κορύφωση της χθεσινή εκδήλωση του «Ιskra», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Από εκεί και πέρα, συνέχισε, αυτή είναι μία μειοψηφική άποψη, καθώς υπάρχουν αποφάσεις 27 Νομαρχιακών Επιτροπών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που είναι διαφορετικής αντίληψης.
Παράλληλα, τόνισε ότι το δίλημμα αφορά το «εντός ή εκτός ΕΕ», το αν «η Αριστερά πρέπει να παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση» και η συζήτηση «για το ποια Ευρώπη παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «η όλη συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit».
Πρόσθεσε εν συνεχεία, ότι από την στιγμή που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαίνεται ότι ήθελαν να οργανώσουν ένα Grexit, όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή.
Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης