Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Εκλογές μέσα στο 2015 - Η έννοια της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Εκλογές μέσα στο 2015 - Η έννοια της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 18 Αυγούστου
Βουλευτικές εκλογές τους επόμενους μήνες προεξοφλεί ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος έθεσε ως μοναδική προτεραιότητα την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς μέσα στον Αύγουστο.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν στο τραπέζι καινούργιες απαιτήσεις από ξένα ευρωπαϊκά κέντρα που επιθυμούν την ανατροπή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τις σκέψεις αυτές διατύπωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ.
Ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράμε στην υλοποίηση της συμφωνίας και σε ότι αφορά το δικό του υπουργείο.
Το θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο οποίος όμως θα παραμένει σε κρατικό έλεγχο αλλά θα επιτρέπει τη δυνατότητας σύνδεσης του δικτύου με άλλους ιδιωτικούς παρόχους. Αυτό που έχει αποκλειστεί είναι στο νέο εταιρικό σχήμα να συμμετέχει η ΔΕΗ διότι στην περίπτωση αυτή θα θεωρείται ότι θα έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των άλλων.
Ωστόσο η εμμονή των θεσμών για απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δίνοντας το δικαίωμα πρόσβασης στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ δεν προεξοφλεί με βεβαιότητα ότι ο καταναλωτής θα έχει φθηνότερο ρεύμα.
Ο κ. Σκουρλέτης συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δεν έδωσε ορίζοντα αναφορικά με την πολιτική του υπουργείου και άφηνε να εννοηθεί ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Νωρίτερα ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας εξερχόμενος από το γραφείο του υπουργού είπε ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση και τα θέματα που συζήτησαν ήταν το ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία και το χωροταξικό. Ο κ. Φέσσας πρόσθεσε ότι συζητήθηκε είχε ως προοπτική την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά του υπουργός τόνισε ότι για τα θέματα αυτά δεν μπορούμε να δώσουμε άμεσα αποφάσεις και όλα εξετάζονται.
Ο υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στις διοικήσεις της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ ενώ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΠΑ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης