Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε υψηλούς τόνους ο Λαφαζάνης - Μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος - Προτεραιότητα η εθνικοποίηση των τραπεζών

Σε υψηλούς τόνους ο Λαφαζάνης - Μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος - Προτεραιότητα η εθνικοποίηση των τραπεζών
Εκδήλωση του Iskra στην οποία παραβρίσκονται τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.
Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος, υπερθεμάτισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκδήλωση της ιστοσελίδας «Iskra».
«Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης, από το βήμα της εκδήλωσης, στην οποία παραβρίσκονται τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αποτελούν το μέσο επίτευξης των στόχων μας.
Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, το «όχι» στη βουλή προκάλεσε τον πόλεμο σε βάρος μας, εκτιμώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς.
«Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα» υποστήριξε παράλληλα, καταγγέλλοντας ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα».


View image on Twitter

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο.
«Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

View image on Twitter


Προτεραιότητα μας είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών για να λάβουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, διεμήνυσε, για να καταγγείλει ταυτόχρονα πως όσο οι τράπεζες βρίσκονται υπό ιδιωτικό έλεγχο, παραμένουν όμηροι του κεφαλαίου.
H χώρα διαθέτει λύση και αυτή είναι η αμφισβήτηση της Eυρωζώνης, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, για να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα δεν τελεί υπό εκποίηση, ούτε αποτελεί μνημονιακό οικόπεδο.
Απαριθμώντας μια προς μία όλες τις προτεραιότητες που θα πρέπει να αναλάβει από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε:
- έλεγχος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης
- τσάκισμα στη διαπλοκή με τους κατασκευαστές
- διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
"Δεν είναι δύνατον να ξεχνάμε το κατοχικό δάνειο στις διαπραγματεύσεις, να μην διεκδικούμε αυτά που μας οφείλουν", σημείωσε.


Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του iskra


View image on Twitter


View image on Twitter


Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του iskra με κεντρικό ομιλητή τον Π. Λαφαζάνη


View image on Twitter


Nίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης