Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Να υπάρξει συμφωνία – Να αποτραπούν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την οικονομία

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Να υπάρξει συμφωνία  – Να αποτραπούν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την οικονομία
Μπουτάρης: Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αποκλείεται να λυθούν με εκλογές
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Θ. Θεοχαρόπουλος και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη.
Μετά το πέρας της συνάντησης  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει συμφωνία, σταθερότητα και να μπορέσει να υπάρξει εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να μην έχουμε μη αντιστρεπτές συνέπειες για την  πραγματική οικονομία».
Πάραλληλα, ο Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι  «τα capital controls και όλη αυτή η κατάσταση έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη έλλειψη ρευστότητας, σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για το ζήτημα των εκλογών».
Με αυτή την άποψη συμφώνησε και ο Γιάννης Μπουτάρης, που δήλωσε.
«Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αποκλείεται να λυθούν με εκλογές.
Πρέπει,  πρώτα, να λυθούν τα προβλήματα τα μεταξύ μας που υπάρχουν και εν συνεχεία και αφού μπει όλη η ιστορία σε μία καλή γραμμή, τότε, εντάξει, ίσως χρειαστούν και εκλογές».
Τέλος, ο Θεοχαρόπουλος σημείωσε και «τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του κλάδου της βιοτεχνίας για την υπέρβαση της κρίσης σε αυτές τις συνθήκες», αλλά και ότι «είναι αναγκαία η ενίσχυση της ρευστότητας, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλο ποσοστό των ανέργων προέρχεται από τον κλάδο αυτό».
Οσον αφορά την παιδεία η άποψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ήταν ότι «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συνεχόμενων περικοπών, είναι απαραίτητο να αποτελέσει μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, να επιλυθούν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και να υπάρξει εθνική στρατηγική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης