Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα – Hollande για να αποφευχθεί νέα ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων – Σήμα κινδύνου για την κυβέρνηση

Επικοινωνία Τσίπρα – Hollande για να αποφευχθεί νέα ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων – Σήμα κινδύνου για την κυβέρνηση
Το γεγονός αυτό θα επίσπευδε τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς να είχε επικυρωθεί η συμφωνία φέρεται να υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande φέρεται να είχε εντός του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μην υλοποιηθεί η αξίωση των δανειστών για μια ακόμα ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων ενόψει του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Η ψήφιση μάλιστα των νέων προαπαιτούμενων φέρεται πως είχε προσδιοριστεί για τις αρχές Αυγούστου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο πρωθυπουργός φέρεται να υποστήριξε στον Γάλλο πρόεδρο πως μια τρίτη μη προγραμματισμένη ψηφοφορία μπορεί να σταθεί η αφορμή για τον κλονισμό βουλευτών που μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει θετικά και να προκαλέσει νέες απώλειες, κάτι που θα σήμαινε την πτώση του πήχη των 120 που επιτρέπει στην κυβέρνηση να νομοθετεί.
Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας – βάσει του δημοσιεύματος – υποστήριξε πως μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων χωρίς καν να έχει επικυρωθεί η συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να κατέθεσε τους προβληματισμούς του στον Hollande, τονίζοντας ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων πριν από την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα.
«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμοιβαία», φέρεται να είπε στον Hollande ο πρωθυπουργός με τον Γάλλο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι θα μιλήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel προκειμένου να την ενημερώσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αυτές οι εκτός προγράμματος αξιώσεις.
Παράλληλα, κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εξήγησε ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων», σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.
«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή και εξήγησε ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Mosconoci και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Hollande.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης