Τελευταία Νέα
Πολιτική

Mogherini (E.E): Μεγάλης σημασίας για την Ευρώπη ο ρόλος της Κύπρου στη Μέση Ανατολή

Mogherini (E.E): Μεγάλης σημασίας για την Ευρώπη ο ρόλος της Κύπρου στη Μέση Ανατολή
H αξιωματούχος της Ε.Ε. πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Λευκωσία, έγινε δεκτή από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη
Μεγάλης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τον ρόλο της Κύπρου στην ειρήνευση της Μέσης Ανατολής, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Federica Mogherini.
H αξιωματούχος της Ε.Ε. πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Λευκωσία, έγινε δεκτή από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Mogherini δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια καλή μακρά συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, στον οποίο μετέφερε τη στήριξη της ΕΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Πρόσθεσε, ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιφερειακή διάσταση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, ενόψει και της επίσκεψης στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη βδομάδα.
Επίσης, ανέφερε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν την περιοχή στο πλαίσιο και της συμφωνίας για το Ιράν και τις σχέσεις με την Αίγυπτο και την υπόλοιπη ευρύτερη Μέση Ανατολή.
«Η Κύπρος πάντοτε διαδραματίζει ένα εξαιρετικά θετικό και χρήσιμο ρόλο, ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή, σε ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από τη συζήτηση που είχε σήμερα με τον κ. Αναστασιάδη.
Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο αποφασίστηκε όπως συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία αναφορικά με θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης