Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ο Τσίπρας - Αγώνας δρόμου για να κλείσει το εσωκομματικό ρήγμα

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ο Τσίπρας - Αγώνας δρόμου για να κλείσει το εσωκομματικό ρήγμα
Ο πρωθυπουργός κάνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Την πρόθεση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, να προχωρήσει σε μια σειρά προσωπικών επαφών με σημαίνοντα στελέχη της Αριστερής Πτέρυγας και Πλατφόρμας - συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει εντός του σαββατοκύριακου - αποκάλυψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται για τη Δευτέρα και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το επόμενο σαββατοκύριακο.
Πρώτος που θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα θα είναι ο Π. Λαφαζάνης, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τους μέχρι πρότινος υπουργούς, Κ. Ήσυχο και Δημ. Στρατούλη.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να γίνει μια ύστατη προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι και να κλείσει το εσωκομματικό ρήγμα που διαπιστώθηκε στις δύο ψηφοφορίες.
Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες έκαναν δεκτό το αίτημα του γραμματέα και επιβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν είναι εκείνοι που θα προκαλέσουν τη διάσπαση, επιμένοντας ωστόσο πως ακόμη κι αν η πορεία της χώρας είναι εντός Ευρωζώνης, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη μορφή εκβιαστικών μνημονίων που βάζουν ταφόπλακα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα ωστόσο δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα οδεύει σε έκτακτο συνέδριο, με την ηγεσία του κόμματος να επιθυμεί την πλήρη στροφή στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, βάζοντας τέλος στη ρητορική μερίδας του κόμματος για εθνικό νόμισμα και έξοδο από το ευρώ.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης