Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς: Παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας η Γαλλία και με κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις

Ν. Παππάς: Παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας η Γαλλία και με κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις
«Συζητήθηκαν τρόποι και ιδέες για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός ευρώ»
Με τον Γάλλο Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Harlem Desir συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς και με δηλώσεις του αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.
«Η Γαλλία, παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας είναι μια μεγάλη χώρα με εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε.
«Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον Υπουργό διμερή θέματα συνεργασίας στον οικονομικό και αγροτικό τομέα αλλά και θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.
Συζητήθηκαν τρόποι και ιδέες για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του ευρώ καθώς και οι προοπτικές για την εξέλιξη της Ευρωζώνης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της λιτότητας». Δηλώσεις έκανε, όμως, και ο HarlemDesir, που αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από τους Έλληνες πολιτικούς.
«Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τους Έλληνες υπουργούς που συνάντησα -Νίκο Παππά, Γιώργο Σταθάκη, Σία Αναγνωστοπούλου, Βαγγέλη Αποστόλου - για τις θαρραλέες αποφάσεις και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να θέσει σε εφαρμογή τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στην σύναψη του ευρωπαϊκού προγράμματος, που δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία».
Παράλληλα, ο Desir δεσμεύτηκε ότι «η Γαλλία θα είναι και πάλι στο πλευρό της Ελλάδας όπως ήταν ως τώρα» και υπενθύμισε ότι ο FrancoisHollande«έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας». Όπως διέρρευσε τις δύο πλευρές απασχόλησαν θέματα, όπως η κρίση που αντιμετωπίζουν τρεις τομείς της γαλλικής κτηνοτροφίας - το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το γάλα - μετά την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στην Ελλάδα, και ειδικά οι εξαγωγές βοδινού κρέατος.
Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 10% των γαλλικών εξαγωγών στο είδος αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης