Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Επιμένει στα ψέμματα η κυβέρνηση - Τερατώδες το μνημόνιο - Αβέβαιη η διασφάλιση των καταθέσεων έως 100 χιλ. ευρώ

Κουτσούμπας: Επιμένει στα ψέμματα η κυβέρνηση - Τερατώδες το μνημόνιο - Αβέβαιη η διασφάλιση των καταθέσεων έως 100 χιλ. ευρώ
Στο πρόσωπο της κυβέρνησης αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, πως συνεχίζει να λέει ψέμματα στο λαό, αλλά και για το ότι φέρνει ένα τερατώδες μνημόνιο στη χώρα, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη βουλή.
Η κυβέρνηση λέει ψέμματα, τόνισε, για να χαρακτηρίσει προκαταβολή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων τα μέτρα που ψηφίζονται στη βουλή.
Δεν είναι σίγουρη η διασφάλιση των καταθέσεων έως 100 χιλ. ευρώ, κατήγγειλε στη συνέχεια για να εξηγήσει πως το νομοσχέδιο επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση της τράπεζας.
Στο πρόσωπο της κυβέρνησης αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, διεμήνυσε ο κ. Κουτσούμπας, για να εποσημάνει πως δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για όσους πρωταγωνίστησαν στην διαφυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό.
Οι δεσμεύσεις για το χρέος είναι παρόμοιες ή ίδιες με του 2012, εξήγησε για να επισημάνει πως οι όροι του χρέους αλλάζουν, επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί.
Ο μύθος της σκληρής διαπραγμάτευσης δεν αφορούσε τον λαό, αλλά τους μονοπωλιακούς ομίλους, κατήγγειλε επίσης, ενώ απευθυνόμενος ευθέως στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας έθεσε το εξής ερώτημα:
Δεν βαρεθήκατε την «καραμέλα» ότι είχατε να επιλέξετε μεταξύ του μνημονίου και του σχεδίου Schaeuble;
Το ελληνικό ζήτημα είναι πεδίο σύγκρουσης των ΗΠΑ και της Γερμανίας για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη, σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε έκκληση να απορρίψει την παραδοχή πως το μνημόνιο είναι μονόδρομος.
Μάλιστα χαρακτήρισε χειρότερο το μνημόνιο του Τσίπρα, γιατί, όπως τόνισε, προστίθεται στα άλλα δύο (μνημόνιο Παπανδρέου και μνημόνιο Σαμαρά - Βενιζέλου).
Την επιστροφή στη δραχμή θα την πληρώσει η λαϊκή οικογένεια, κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας, για να επισημάνει πως η καπιταλιστική Ελλάδα με οποιοδήποτε νόμισμα αποτελεί ξένη σημαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης