Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία κατέθεσε δικηγόρος του ΔΣΑ

Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία κατέθεσε δικηγόρος του ΔΣΑ
Αναφορά και στις δηλώσεις του πρώην υπουργού ως προς την έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOUs)
Μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία, κατέθεσε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 
Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά του «η τηλεπερσόνα Βαρουφάκης ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον Ελληνικό λαό με το ποσό των 20,8 δισ. ευρώ.
Ο μάγος της ασάφειας παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως τη πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε.
Η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».
Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο δικηγόρος τονίζει ότι «η υπουργική θητεία του κ. Βαρουφάκη ήταν μια σουρεαλιστική και παράλογη διαδρομή, αφού οι υποτιθέμενες δημόσιες αφηγήσεις και παραδοχές του, υπονομεύονταν και ακυρώνονταν από τις πράξεις και τις παραλείψεις του, που έπληξαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζημιώνοντας συγχρόνως με οξύτητα την οικονομία της χώρα και την κοινωνική συνοχή».
Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρεται και στις δηλώσεις του πρώην υπουργού ως προς την έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOUs) για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Ο δικηγόρος επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας του Έλληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές Τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης