Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν συμμερίζεται την άποψη του ΔΝΤ για την ανάγκη ονομαστικού κουρέματος του χρέους
Το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους όσον αφορά την ελάφρυνσή του και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, θέτει με ερώτησή του στην Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στις αξιολογήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και σημειώνει ότι και οι τρεις θεσμοί εκφράζουν «σοβαρές ανησυχίες για ύψος του χρέους προς ΑΕΠ και των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών».
Ο κ. Παπαδημούλης, αφού μνημονεύει δηλώσεις του γάλλου επιτρόπου Οικονομίας, Pierre Moscovici, σχετικά με την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ρωτά την Κομισιόν «ποιο είναι το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που κρίνει αναγκαίο για να γίνει βιώσιμο», αλλά και «ποιες τεχνικές αναδιάρθρωσης θεωρεί πιο αποτελεσματικές και ποιο χρονοδιάγραμμα θα προτείνει».
Ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού σημειώνει τη θέση του ΔΝΤ για την αναγκαιότητα ονομαστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους ή για πολύ μεγάλη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, που θα ξεπερνά τα 30 έτη, ρωτά την Κομισιόν εάν συμμερίζεται τη θέση αυτή και εάν όχι, «ποια πιστεύει ότι θα είναι η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο χρηματοδοτικό σχήμα με τον ESM».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης