Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα συντελείται πραξικόπημα που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα συντελείται πραξικόπημα που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί
Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής
Για πραξικόπημα που συντελείται στην Ελλάδα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.ΔΕ.Ε.).
Όπως ανέφερε, «η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της» και συμπλήρωσε ότι «το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015, να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».
«Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν, ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν, ούτε να ανταλλάξουν απόψεις».
Πρόκειται για «πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης