Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ):Πολύ σκληρά τα μέτρα – Χρειάζεται κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ):Πολύ σκληρά τα μέτρα – Χρειάζεται κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης
Η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο χαρακτήρισε πρωτοφανούς σκληρότητας επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μητρόπουλος υποστήριξε ότι είναι δύσκολο για την αριστερή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μόνη της τη νέα συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές και για αυτό υπογράμμισε πως ο Τσίπρας θα πρέπει να αναζητήσει ένα σχήμα ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες του πακέτου μέτρων.
«Τώρα οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων – όπως της Νέας Δημοκρατίας – καταλαβαίνουν τι περιλαμβάνουν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί» είπε ο κ.Μητρόπουλος, αναφέροντας ότι αυτή την στιγμή μιλάμε ακόμα για μέτρα που ανήκουν στην «ουρά» της τελευταίας αξιολόγησης, και όχι ακόμη για το τρίτο μνημόνιο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρόκειται για λύση που βρίσκεται στη φαρέτρα της κυβέρνησης, εν μέσω πληροφοριών πως το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει σε κάλπες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους, το φθινόπωρο.
Στρέφοντας το βλέμμα στις υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι πρέπει σύντομα να λυθούν τα εσωκομματικά ζητήματα, αναφέροντας την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάνη Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης