Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Άσφαιρη η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Άσφαιρη η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης
Η λεγόμενη έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος που επικαλείται ο Τσίπρας, προτείνει και μέτρα σκληρά για τον λαό
Με όλους και με όλα τα έβαλε για μία ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία που έκανε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Αττικής.
Ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία τόσο γι’ αυτά που έλεγε, όσο και για ό,τι πράττει.
«Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπολόγισε τη σκληρότητα των «δανειστών», τον εκβιασμό τους, καταρχήν, όφειλε να γνωρίζει τι σημαίνει ΕΕ, ευρωζώνη, και πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο Κουτσούμπας και υπερθεμάτισε.
 «Εμείς με ένα ξεκάθαρα και γλαφυρό τρόπο χρόνια τώρα μιλάμε για «λάκκο των λεόντων», για «λυκοσυμμαχία».
 Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάρεται για κυβέρνηση, που έγινε κυβέρνηση, δεν δικαιολογείται να μην ξέρει τι σημαίνει εκβιασμός».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε και το δημοψήφισμα, που ουσιαστικά πήρε πίσω την επομένη ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Με άλλοθι τη διοργάνωση δημοψηφίσματος με ένα κάλπικο ερώτημα, παραμύθιασε μεγάλο μέρος του λαού ότι με ένα δημοψήφισμα δήθεν θα αλλάξει το χαρακτήρα της ΕΕ και θα πιέσει την τρόικα. Και τι έγινε; Μια μόλις μέρα μετά το δημοψήφισμα βρέθηκε αγκαλιά με τα κόμματα και τους ηγέτες του ΝΑΙ, να παρουσιάζει την υπογραφή μιας νέας βρώμικης συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούγαμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια».
Ο Κουτσούμπας αποδόμησε και τους «συμμάχους» του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον ηγέτη του ΚΚΕ έχουν απλά αντίθετα συμφέροντα από τους αντιπάλους του.
 «Αποδείχθηκε ότι οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων, η διαπάλη της Γερμανίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν αφορά στην προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά στα κέρδη τους, τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αντιλαϊκά σχέδια έχει και ο Σόιμπλε, αλλά και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, που τους παρουσιάζει ως δήθεν εχθρούς της λιτότητας.
 Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων προώθησε και συνεχίζει να προωθεί ο Ολάντ στη Γαλλία, ενώ η Λαγκάρντ του ΔΝΤ, στο οποίο κυριαρχούν οι ΗΠΑ, πρωταγωνιστεί στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
 Η λεγόμενη έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, που επικαλείται ο Τσίπρας, προτείνει και μέτρα, σκληρά για το λαό».
Επίσης για τον γενικό γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος θα ήταν μία από τα ίδια και ακόμα χειρότερα η επιστροφή στη δραχμή και εξήγησε γιατί.
 «Άσφαιρη είναι και η κριτική όσων υπερασπίζουν την επιλογή εξόδου από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, εντός όμως του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
 Αυτή είναι σήμερα η αντιλαϊκή επιλογή που στήριξαν σημαντικά τμήματα της αστικής τάξης στη Γερμανία, με βάση το «Σχέδιο Σόιμπλε», καθώς και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, όπως επίσης κι άλλες αντιδραστικές δυνάμεις.
 Μ’ αυτή την επιλογή φλερτάρουν σήμερα και τμήματα του κεφαλαίου στη χώρα μας, προσδοκώντας άμεσα μεγαλύτερα κέρδη.
Η καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα δε συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού».
Οσο για τις προτάσεις του ΚΚΕ; «Όλα τα «οικονομικά εργαλεία» μπορούν να μπουν στην υπηρεσία του λαού.
 Να κοινωνικοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές και τα μηχανήματα της βιομηχανίας, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, το εμπόριο, η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να γίνουν όλα λαϊκή περιουσία.
 Δίπλα σε αυτόν τον κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός.
Και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία απαντά και στο τι σήμερα πρέπει να παλέψει ο λαός και προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη του».
 Τέλος ως άμεσα μέτρα ανακούφισης, ο Κουτσούμπας πρότεινε: «Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
 Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, δωρεάν μεταφορά των ανέργων, επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης