Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίτημα Πανούση σε Γαλλία και Ιταλία για βοήθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών με εναέρια μέσα

Αίτημα Πανούση σε Γαλλία και Ιταλία για βοήθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών με εναέρια μέσα
Αίτημα του αναπλη. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση σε Γαλλία και Ιταλία για βοήθεια σε εναέρια μέσα
Αίτημα σε Γαλλία και Ιταλία για βοήθεια με εναέρια μέσα στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε Λακωνία και Αττική, κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε πρίν από λίγο στο Πεντάγωνο για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών στη Νεάπολη και στον Καρέα. 
Αυτή την ώρα,ο κ.Τσίπρας επισκέπτεται το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ,στο Χαλάνδρι και ενημερώνεται για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης απέστειλε αίτημα για βοήθεια σε εναέρια μέσα στη Γαλλία και την Ιταλία και αναμένεται η απάντηση.
Στη Λακωνία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και ο γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.
Ανεξέλεγκτα κινείται η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Το πύρινο μέτωπο έχει πλευρίσει από τα ανατολικά την Νεάπολη, ενώ μπήκε μέσα στο χωριό Άγιος Νικόλαος κι έφτασε έως τη θάλασσα, όπου ακόμα και με καϊκια απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να σωθούν.
Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ένα αεροσκάφος καναντέρ έκανε αναγκαστική προσγείωση πάνω από το χωριό Φαρακλό.
Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και δύο ασθενοφόρα με γιατρό από το κέντρο υγείας Νεάπολης μεταβαίνουν στο σημείο για να τους παραλάβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης