Τελευταία Νέα
Πολιτική

Juncker (Κομισιόν): Σταθερός εταίρος της ΕΕ η Κύπρος – Αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας

tags :
Juncker (Κομισιόν): Σταθερός εταίρος της ΕΕ η Κύπρος – Αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας
Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν
Την θέση ότι η Κύπρος είναι σταθερός εταίρος της ΕΕ και παράδειγμα συνεργασίας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, ο Juncker ανέφερε ότι σε σχέση με το 2013 η Κύπρος είναι σήμερα διαφορετική, καθώς «άρχισε η ανάπτυξη της οικονομίας, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί» και η χώρα είναι έτοιμη να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες του μέλλοντος.
Είπε ακόμη πως ήθελε η πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως πρόεδρος της Κομισιόν να γίνει στο νησί, καθώς, όπως εξήγησε «η καρδιά μου βρίσκεται εδώ, λόγω της φιλίας μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Juncker παρατήρησε πως παρουσιάζεται «μια μοναδική ευκαιρία» και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του κ. Αναστασιάδη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί μια καλή λύση.  «
Αυτό θα είναι καλό νέο για την Ε.Ε.» κατέληξε ο κ. Juncker ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.
Αναστασιάδης, Ακιντζί και Juncker θα έχουν κοινό γεύμα, κατά το οποίοθα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους συμβολής της ΕΕ τόσο για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όσο και για τη διασφάλιση της μετέπειτα εφαρμογής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης