Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν απολογούμαι για τα υφεσιακά μέτρα γιατί στον πόλεμο γίνονται υποχωρήσεις

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν απολογούμαι για τα υφεσιακά μέτρα γιατί στον πόλεμο γίνονται υποχωρήσεις
Η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση ή, παραξενιά, αλλά το νέο μονοπάτι της ιστορίας
Υπάρχουν υφεσιακά μέτρα, παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βίτσας, για να τονίσει ωστόσο πως δεν θα απολογηθεί "καθώς σε έναν πόλεμο γίνονται υποχωρήσεις και ελιγμοί".
Είναι μία συμφωνία δύσκολη, όλοι γνωρίζουμε τη συγκυρία και τους εκβιασμούς κάτω από τους οποίους έγινε, τόνισε, για να διαμηνύσει πως η Αριστερά πρέπει να παλεύει με την κοινωνία.
Η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση ή, παραξενιά, αλλά το νέο μονοπάτι της ιστορίας, τόνισε, για να εξηγήσει πως γίνεται προσπάθεια να είναι αυτή η κυβέρνηση μία παρένθεση και αυτό αποδείχτηκε με το δημοψήφισμα που δεν ήθελαν καν να γίνει.
Οι ίδιοι που ζητούσαν μία οποιαδήποτε συμφωνία, κάνουν τώρα τους θιγμένους με στόχο και στις δύο περιπτώσεις την κυβέρνηση, κατήγγειλε επίσης ο κ. Βούτσης, για να επισημάνει πως το 2010 υπήρχαν πολλαπλές επιλογές, αλλά επιλέχθηκε η λύση της λιτότητας για να σωθούν οι ξένες τράπεζες από τα τοξικά ομόλογα.
Ο καθένας πρέπει να στέκεται απέναντι στην πραγματικότητα, διεμήνυσε ο κ. Βίτσας, για να προσθέσει πως πάντα υπάρχουν νίκες, ελιγμοί και υποχωρήσεις.
"Πρέπει να είσαι ζωντανός", τόνισε για να επισημάνει πως δεν χρειαζόμαστε ένα σύστημα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, αλλά τραπεζική πίστη και καταπολέμηση της ανεργίας.
Βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους, που οι περισσότεροι πια το χαρακτηρίζουν μία βιώσιμο, εξήγησε για να τονίσει πως η δύσκολη απόφαση - συμφωνία της κυβέρνησης αποτρέπει την κατάρρευση των τραπεζών και την εξαέρωση των καταθέσεων.
Η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι υπέρ μας, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης