Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη: Αλληλέγγυοι με τον κυπριακό λαό για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση

Χρυσοβελώνη: Αλληλέγγυοι με τον κυπριακό λαό για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση
«Ενωμένος ο ελληνισμός θα υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια μέχρι οι πληγές να κλείσουν οριστικά»
Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και ο αγώνας μέχρι τη δικαίωση και την επανένωση της Μεγαλονήσου.
«Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη μέρα που στιγμάτισε την Κύπρο και τον Ελληνισμό, από το πραξικόπημα της χούντας του Ιωαννίδη για την ανατροπή του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας» ανέφερε αρχικά η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε.
 «Σαράντα ένα χρόνια μετά, ο Ελληνισμός στην Κύπρο και στην Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες εκείνης της αποφράδας μέρας που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων, στην κατάλυση κάθε έννοιας διεθνούς Δικαίου, στην κατοχή του 40% της μεγαλονήσου και στον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων αδερφών μας Κυπρίων.
 Κι ενώ η κατοχή και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται στο μαρτυρικό νησί, Ελλάδα και Κύπρος εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε αποδοχή τετελεσμένων στο όνομα της Δικαιοσύνης και της διεθνούς νομιμότητας.
Οι ΑΝΕΛ προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι με τον Κυπριακό λαό και εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς Δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου με στόχο τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού.
 Για τους ΑΝΕΛ το Κυπριακό εξακολουθεί να βρίσκεται διαρκώς στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
Ενωμένος ο Ελληνισμός θα υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια μέχρι οι πληγές να κλείσουν οριστικά και θα αντιμετωπίζει σθεναρά τις όποιες προκλήσεις και απειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης