Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Τα 25 δις ευρώ της συμφωνίας αποκλείουν 100% το κούρεμα καταθέσεων

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Τα 25 δις ευρώ της συμφωνίας αποκλείουν 100% το κούρεμα καταθέσεων
Όταν καταψηφίζει ένας υπουργός, στέλνει και την παραίτηση του τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Την θέση ότι με τα 25 δις ευρώ που προβλέπεται βάσει της συμφωνίας να πάρουν οι τράπεζες, αποκλείεται 100% το σενάριο κουρέματος των καταθέσεων διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταθάκης υπογράμμισε πως η συμφωνία, στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός με τους εταίρους, πρέπει να κλείσει.
«Όταν καταψηφίζει ένας υπουργός στέλνει και την παραίτηση του» τόνισε ο κ.Σταθάκης αναφερόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν εκφράσει τη διαφοροποίηση τους από τη συμφωνία.
Όπως είπε ο κ.Σταθάκης, «μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για εκλογές» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις διάφορες απόψεις για παράλληλο νόμισμα, αφού υποστήριξε ότι παράλληλο νόμισμα υπήρξε το 19ο αιώνα, έκανε λόγο για μια «θεμελιακή ιδέα εντελώς παραπλανητική», ζητώντας να επικρατήσει σοβαρότητα.
Ερωτηθείς για την ομάδα Βαρουφάκη και τις προετοιμασίες εξόδου από το ευρώ τόνισε: «Δεν έχω εικόνα για το έργο της ομάδας του κ. Βαρουφάκη.
Στο οικονομικό επιτελείο εγώ δεν είδα ποτέ τέτοιο πόρισμα».
Αναφορικά με τις τράπεζες και το πότε θα ανοίξουν, ο κ.Σταθάκης είπε ότι αυτές θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία του ELA.
«Και αυτό θα γίνει μόλις δοθεί σήμα από την ΕΚΤ με ορατή την υπογραφή της συμφωνίας.
Τα capital controls όμως θα διατηρηθούν για επιπλέον διάστημα» τόνισε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα λειτουργήσει ως εγγυοδοτικός μηχανισμός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης