Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικοί - θεσμικοί εναντίων «ιδεολόγων» - δογματικών στο ΣΥΡΙΖΑ – Μάχες χαρακωμάτων, με φόντο την εξουσία

Κυβερνητικοί - θεσμικοί εναντίων «ιδεολόγων» - δογματικών στο ΣΥΡΙΖΑ – Μάχες χαρακωμάτων, με φόντο την εξουσία
Ισορροπίες... τρόμου, μαχαιρώματα, πίκρες, γκρίνια, παραιτήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ -- Βαρύ το πλήγμα στην ιδεολογική «φίρμα»
Μάχες χαρακωμάτων λαμβάνουν χώρα στο «σώμα» και την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι που επηρεάζει ευρύτερα όλο το κυβερνητικό σχήμα, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις και το νέο μνημόνιο, λειτουργούν ως ισχυρότατο σοκ για όλα τα στελέχη.
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρατήσει τις (εξαιρετικά δύσκολες) ισορροπίες σε ένα τεντωμένο σχοινί και να περιορίσει κατά το δυνατόν τις διαρροές, επιλέγοντας να μην πάρει αποφάσεις εν θερμώ, όμως οι χρόνοι είναι πολύ πιεστικοί, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο.
Ασχέτως με το τι βγαίνει προς τα έξω, το παρασκήνιο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ έντονο, οι μάχες είναι ομηρικές και είχαν ξεκινήσει πριν από το δημοψήφισμα και το «ΟΧΙ» αλλά και πριν τη συμφωνία της Κυριακής με τους δανειστές.
Απλώς, μετά τη συμφωνία, αρκετοί έχουν… απασφαλίσει, τα προσχήματα πέφτουν, τα πρόσωπα αποκαλύπτονται, κρίνονται οι… καριερίστες και οι ανιδιοτελείς!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί πλέον στους… κυβερνητικούς – θεσμικούς που προσπαθούν να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα και την επιλογή της συμφωνίας για το 3ο μνημόνιο και στους… επαναστάτες ιδεολόγους, οι οποίοι προτάσσουν την ανακολουθία του κόμματος και την πληγωμένη ιδεολογική «φίρμα»!
Πρόκειται για δύο… παρατάξεις μέσα στο ίδιο κόμμα.
Κάποιοι, επιστρέφουν με βιαιότητα στο ρεαλισμό και διακρίνουν ότι οι επιλογές όχι μόνο δεν είναι πολλές, αλλά είναι μόνο μία, ενώ ορισμένοι άλλοι παραμένουν πιστοί στο… δόγμα, ασχέτως αν δείχνει διάτρητο από παντού και κυρίως από την πραγματικότητα.
Αρκετοί προτάσσουν την υπευθυνότητα και την ανάληψη – έστω της οδυνηρής – ευθύνης, ενώ άλλοι ίσως εστιάζοντας στο πολιτικό τους μέλλον, τάσσονται αναφανδόν κατά της συμφωνίας της Κυριακής, απειλώντας με παραίτηση και «πόλεμο».
Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι όλες οι ακραίες «φωνές» και οι (προς αριστερά) συνιστώσες και ορισμένοι άλλοι.
Αρκετοί εξ αυτών, έχουν την ψευδαίσθηση ότι – αν τυχόν και η χώρα πέσει στα… βράχια – θα διατηρήσουν τα προνόμιά τους και θα συνεχίσουν να ασκούν… πολιτική σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα!
Τις επόμενες ώρες και ημέρες ίσως οι εξελίξεις να είναι συνταρακτικές, ενώ δεν αποκλείονται πιο δυναμικές κινήσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού.
Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς είναι το πλέον ετερόκλητο κόμμα στη Βουλή και στα πολιτικά πράγματα της χώρας εδώ και χρόνια.
Ξεκίνησε από το 3% και με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ τα τελευταία χρόνια της κρίσης, «φούσκωσε» πετυχαίνοντας εντυπωσιακά ποσοστά που ξεπέρασαν το 35%!
Μέσα σ’ αυτό το «μωσαϊκό», φιλοξενούνται παραδοσιακοί μετριοπαθείς αριστεροί, σοσιαλιστές, κεντροαριστεροί, ιδεολόγοι, ακροαριστεροί, διεφθαρμένοι συνδικαλιστές, καθεστωτικοί, «δεξιοί» που είδαν… εξουσία και μπήκαν (τύπου Ραχήλ) και πλήθος άλλων…
Εύλογο, αυτό το μωσαϊκό, σε καιρούς με τόσο έντονους τριγμούς, να παρουσιάζει φαινόμενα αποσκίρτησης…

Πρώτη ενημέρωση, Τρίτη 14 Ιουλίου, 19:38 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης