Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν παραιτείται ο Τσίπρας - Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού - Tην Πέμπτη ο ευρύς ανασχηματισμός - Η ονοματολογία

Δεν παραιτείται ο Τσίπρας - Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού - Tην Πέμπτη ο ευρύς ανασχηματισμός - Η ονοματολογία
Δεν θα υπάρξει άνοιγμα της κυβέρνησης σε άλλα κόμματα -Ευρύς ο ανασχηματισμός, μετά την ψήφιση των μέτρων
(upd3)Απορρίπτει κάθε σενάριο περί παραίτησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ενώ και η συγκυβέρνηση θα παραμείνει ως έχει (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ).
Δεν θα υπάρξει άνοιγμα της κυβέρνησης σε άλλα κόμματα, αποκαλύπτει η ίδια πηγή, διαψεύδοντας επί της ουσίας τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.
Το πολυνομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι οι υπογραφές των αρμόδιων για το πολυνομοσχέδιο υπουργών έχουν ήδη μπει.
Επομένως, ο ανασχηματισμός θα πρέπει να αναμένεται, μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη.
"Ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος θα είναι ευρύς και θα ξεπεράσει κατά πολύ την αντικατάσταση των δύο υπουργών που δεν στήριξαν τη συμφωνία με τους δανειστές", διαμηνύει η κυβερνητική πηγή.

Αφήνει το υπουργείο Εργασίας ο Σκουρλέτης - Εκτός κυβέρνησης Δρίτσας και Ήσυχος
Την πρόθεσή του να μην συνεχίσει στο υπουργείο Εργασίας, ανεξαρτήτως ανασχηματισμού, φέρεται να έχει ήδη γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Σκουρλέτης.
Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
Εκτός κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει ο Θοδωρής Δρίτσας καθώς διαφωνεί με το μνημόνιο, αλλά και ο Κ. Ήσυχος.

Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Βαλαβάνη - Θα παραιτηθεί από αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, να υποβάλλει την παραίτησή της εντός των επόμενων ωρών.
Οι φήμες περί παραίτησης της Ν. Βαλαβάνη έχουν αρχίσει να διακινούνται ήδη από τη Δευτέρα, ωστόσο σήμερα η φημολογία έχει καταστεί πιο έντονη.
Η Νάντια Βαλαβάνη αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή της και από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού, αλλά και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται να διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Κατά τις πληροφορίες, οι ενστάσεις της Νάντιας Βαλαβάνη αφορούν κυρίως στα θέματα της φορολόγησης, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς για το νέο ταμείο των 50 δισ. ευρώ για τις αποκρατικοποιήσεις.

Δεν παραιτείται η Κωνσταντοπούλου – Πολύ δύσκολη ακόμη και η πρόταση μομφής
Η στάση της στο μνημόνιο δεν εμπίπτει στους δύο λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να της υποβληθεί πρόταση μομφής.
Δεν θα παραιτηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την θέση της προέδρου της Βουλής αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Μάλιστα η ίδια δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Βουλής και ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό εμπόδιο μόνο και μόνο επειδή κράτησε μια διαφορετική στάση και θέση για το μνημόνιο.
Επίσης και σύμφωνα με νομικούς κύκλους δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.
Με βάση τον κανονισμό της Βουλής για να υποβληθεί πρόταση μομφής στην πρόεδρο θα πρέπει είτε να έχει υποπέσει σε ηθικό παράπτωμα, είτε να μην ασκεί τα καθήκοντα της με την δέουσα προσοχή.
Η στάση της στο μνημόνιο δεν εμπίπτει στους δύο λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να της υποβληθεί πρόταση μομφής.
Άρα η Κωνσταντοπούλου δεν παραιτείται και ταυτόχρονα δεν υπάρχει και νομική φόρμουλα για να αντικατασταθεί.
Μόνο να οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρουν την εμπιστοσύνη τους μπορεί να ασκήσουν πίεση….ώστε να παραιτηθεί, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιες διαθέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης